Welke covid-19 testen zijn er? Wanneer zie je antistoffen?
Wanneer zijn welke covid-19 testen mogelijk? Wanneer zie je welke antistoffen?

Wanneer zijn welke covid-19 testen mogelijk? Wanneer zie je welke antistoffen?

Op welke tijdstip na de eerste ziekte verschijnselen van COVID-19 of zelfs ervoor kun het het beste welke test gebruiken?

Er wordt steeds meer duidelijk hoe het virus zich gedraagt en wanneer op welke manier de infectie aantoonbaar is.

Een van de onderzoeken geeft dit beeld:

 



In de eerste twee weken voor de eerste ziekte verschijnselen vind de besmetting plaats.

Vanaf 1 week voor de eerste ziekte verschijnselen is het virus aantoonbaar via een keel/neus swab PCR test.

Een paar dagen voor de eerste ziekte verschijnselen is het virus al aantoonbaar in de ontlasting en daar blijft het heel lang zichtbaar.

Het virus in in speeksel wat later aantoonbaar dan via het  keel-neus slijm, maar blijft ook langer aantoonbaar via deze weg.

Terwijl het in het neus en keelslijm al na 3 weken tot 4 weken bijna niet meer aantoonbaar is.

De IgM en IgG antistoffen komen bij SARS-CoV-2 bijna gelijk op, maar de IgG antistoffen blijven veel langer zichtbaar.

tot op dit moment is er geen einddatum te geven wanneer de IgG antistoffen tegen SARS-CoV-2 verdwijnen, omdat de ziekte nog niet zo lang bestaat.

Bij SARS-CoV-1 was dit 3 tot 5 jaar. Wat het hebben van IgG antistoffen zegt over immuniteit en of het verdwijnen van antistoffen betekend dat je niet meer immuum bent is nog niet bekend.

 

Er wordt steeds meer bekend over antistoffen tegen SARS-CoV-2.

Studies geven aan wanneer welke soorten antistoffen zichtbaar zijn in de tijd.



Deze grafiek geeft aan hoeveel dagen na de eerste ziekteverschijnselen de IGM, IgA en IgG  zichtbaar worden.

Allereerst verschijnen de IgM antistoffen,

Dan de IgA antistoffen

en pas later de IgG antistoffen, maar die blijven wel het langste aan.

 

Onderstaand onderzoek geeft aan dat het afweersysteem ongeveer 10 dagen na de besmetting IgM antistoffen gaat aanmaken en dat de IgG antistoffen  na 14 dagen opkomen.

 

Desiree
Door

Desiree

op 24 Nov 2020

Vreemd; in het onderzoek van Diazyme wordt gesteld dat de IgM productie 10 dagen na het moment van infectie op gang komt terwijl in de Journal of American Medical Association wordt gesteld dat de IgM-productie pas een dag of 9 na onset van de symptomen start. Bijzonder dat de onderzoeken daarin blijkbaar zoveel verschillen; scheelt 2 weken ongeveer. Nog vreemder is dat de IgM antistoffen in het eerstgenoemde onderzoek reeds verdwenen zijn na 21 dagen terwijl die in het andere onderzoek pas ongeveer een gelijk aantal dagen na de infectie pas opkomen...

Ellen van Gijsel
Door

Ellen van Gijsel

op 29 Mar 2021

Bij zo'n nieuw virus is het belangrijk om meerdere onderzoeken in de gaten te houden, totdat de rode draad duidelijk is.

Freyer
Door

Freyer

op 26 Mar 2021

je spreekt van twee onderzoeken met gigantisch verschillende cijfers, Het ene onderzoekt zegt 10 dagen en het andere onderzoekt zegt zo een 9 dagen. Daar maak jij twee weken verschil van. 1 week heeft 7 dagen, twee weken dus 14 dagen. 10dagen - 9 dagen is volgens mijn rekenkundig inzicht 1 dag verschil. Zo een 9 dagen, kan ook 10 dagen zijn, dan kom ik uit op : GEEN ENKEL VERSCHIL????

Jos van Putten
Door

Jos van Putten

op 24 Oct 2020

Vraag over de uitslag van een coronatest : als ik een "gewone"griep heb en me laat testen op corona, is dan de uitslag toch positief, ondanks dat ik geen corona heb ? Kan dat niet geloven, maar hoorde het in een van de vele coronagesprekken van iemand. Deze persoon beweerde, dat er onder de coronabesmettingen, die wij dagelijks te zien krijgen op tv, ook de normale griepgevallen zitten, maar dit dus als coronabesmetting wordt gemeld.

Joke
Door

Joke

op 25 Oct 2020

Dat is niet waar. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus, Covid-19 door een coronavirus. Dat verschil filteren ze er echt wel uit bij een test.

hugo
Door

hugo

op 26 Oct 2020

hier een mooi voorbeeld Valse positieven, terechte vragen: in gesprek met Rosanne https://youtu.be/ByWl3lNQKOU

Freyer
Door

Freyer

op 26 Mar 2021

Dat is inderdaad een heel zeldzame mogelijkheid, wanneer iemand zijn mondmasker op een tafel in een horecazaak neerlegd en er dode virusdeeltjes op het masker terechtkomen, die je dan later gaat inademen. Op dat moment kan je sowieso een positieve test afleggen, waarvan de bloeduitslag echter negatief is. De PCR test zelf die gebruikt wordt, reageert enkel op het sars coronavirus type 2, ook niet op andere varianten van corona. Als je het gesprek goed volgt, dan voel je zo tussen de pixels door dat het een opgezet gesprek is, met iemand die nooit geen pcr test ondergaan heeft.Als je de ogen volgt, dan zie je al dat de dame een gesprek vanbuiten heeft geleerd, waarvan ze de ogen gaat rollen in de richting van het aangeleerde geheugen en niet in de richting van het geheugen waar de ervaringen zitten. Jammer dat niet meer mensen die psychologische inzichten hebben, want dan zouden mensen onmiddellijk die criminelen kunnen ontmaskeren.

Janne
Door

Janne

op 24 Feb 2021

Ongelooflijk wat een desinformatie. Treurig is het minste.

Marjan
Door

Marjan

op 29 Oct 2020

Een complotkanaal voor de wappies. Hilarisch gewoon

hugo
Door

hugo

op 26 Oct 2020

nee joke Dat doen ze niet gezien ze niet weten of diegene nu ziek is van een eerdere corona besmetting 'waar hij of zij geen enkele last van had' maar omdat hij of zij zich nu ziek voelt door een griep meet men dat diegene een drager is van een oud corona virus wat men nog steeds in het lichaam vindt!

Marjan
Door

Marjan

op 29 Oct 2020

Ik zie hier graag een wetenschappelijke bron van

Hanneke
Door

Hanneke

op 27 Jan 2021

In de eerste grafiek is te zien dat een PCR test waarschijnlijk positief is in de eerste drie weken na de eerste ziekteverschijnselen, terwijl men alleen in de eerste week (of eerste twee weken bij zeer ernstig verloop met ziekenhuisopname) als besmettelijk wordt beschouwd. In de vierde t/m zesde week na de eerste verschijnselen is de PCR test waarschijnlijk negatief, maar dat is niet zeker. Het is dus zeker wel mogelijk dat iemand die toevallig een griep heeft positief test op corona door een eerdere besmetting, maar dat betekent niet dat de test positief uitslaat door het griepvirus. Daarnaast is er nog een heel klein gedeelte vals-positieven en is niet iedereen die op de PCR test positief test ook besmettelijk, de test is namelijk erg gevoelig. De bewering dat je met een griepje positief kan testen op corona klopt als je het heel letterlijk neemt, maar dat komt niet door die griep maar door een recente corona-infectie of door de zeer weinig voorkomende vals positieve test.

Reactie plaatsen