EUROIMMUN IgG antistoffentest goedgekeurd
Amerikaanse RIVM keurt EUROIMMUN IgG antistoffentest goed

Amerikaanse RIVM keurt EUROIMMUN IgG antistoffentest goed

Persbericht 5 mei 2020 WALTHAM, Mass.

PerkinElmer, Inc. (NYSE: PKI), een wereldleider die zich inzet voor innovatie voor een gezondere wereld, heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) toestemming heeft gegeven  voor gebruik EUROIMMUN's (een PerkinElmer-bedrijf) Anti-SARS-CoV-2 ELISA (IgG) serologietest. Klinische laboratoria die gecertificeerd zijn om deze complexe tests  uit te voeren kunnen deze ELISA-test onmiddellijk gaan gebruiken voor de detectie van antilichamen van de immunoglobulineklasse G.

Serologische tests detecteren antilichamen in het bloed wanneer er al een immuunreactie op de ziekteverwekker heeft plaatsgevonden. Deze tests kunnen bepalen wie eerder was geïnfecteerd met COVID-19 (2-4 weken of langer voorafgaand aan het testen) en mogelijk immuniteit heeft ontwikkeld. Hoe lang antilichamen blijven en of ze beschermend zijn, wordt actief onderzocht. De EUROIMMUN Anti-SARS-CoV-2 ELISA (IgG) is bedoeld  als hulpmiddel bij het identificeren van personen met een adaptieve immuunrespons op SARS-CoV-2, wat wijst op een recente of eerdere infectie. De EUROIMMUN Anti-SARS-CoV-2 ELISA (IgG) heeft een specificiteit van 99% en een gevoeligheid van 100% na 21 dagen na het begin van de symptomen.

Het  EUROIMMUN-team erkende al vroeg onderzoek vanuit een celbiologisch niveau van cruciaal belang is voor het ontwikkelen van een zeer nauwkeurige en betrouwbare antilichaamtest", aldus Prahlad Singh , president en chief executive officer, PerkinElmer. “Als gevolg hiervan is de kans groter dat het antigeen dat wordt gebruikt in de EUROIMMUN Anti-SARS-CoV-2 ELISA (IgG) het meest specifiek is voor COVID-19, nl het spike-eiwit. Dit wordt ook ondersteund door het feit dat de meeste COVID-19-vaccinontwikkelingsprogramma's  het spike-eiwit als doelwit hebben gekozen. "

"Het is mogelijk dat 50 procent * of meer van de mensen die besmet zijn met COVID-19 mogelijk geen symptomen vertonen, waardoor het moeilijk is om diegenen te identificeren die eerder COVID-19 hebben opgelopen", aldus Prahlad Singh. "Dat is de reden waarom serologische tests, waarbij een antigeen wordt gebruikt dat zeer specifiek is voor SARS-CoV-2, zo'n belangrijk hulpmiddel is om inzicht te krijgen hoe dit virus verspreid is."

EUROIMMUN heeft de capaciteit om miljoenen assays per maand te produceren. Sinds maart is het al begonnen met het verzenden van zijn Anti-SARS-CoV-2 ELISA (IgG) naar toonaangevende laboratoria over de hele wereld. EUROIMMUN is van plan de productiecapaciteit verder op te bouwen om aan de verhoogde vraag te voldoen.

Meer informatie over deze test en hoe deze te bestellen vindt je hier

De link naar het volledige persbericht vind je hier

 

Hier zie je dat nadat het virus dat je met de PCR  keel neus test verdwenen is, de IgG antistoffen opkomen. Je bent dus niet meer besmettelijk als je IgG antistoffen aanwezig zijn.

G. van Lit
Door

G. van Lit

op 11 Mar 2021

Wat betekend Covid-19 IgG antistoffen positief 92.0 AU/ml Covid doorgemaakt is duidelijk maar wat betekend precies de waarde 92.0 is dit hoog en goed of heeft dit geen betekening betreffende de hoeveelheid anti stoffen

Vandermeiren Marc
Door

Vandermeiren Marc

op 05 Jun 2021

Ik heb 147,2. Anti stoffen tegen Corona..bij een bloedtest

angela
Door

angela

op 30 Jun 2021

welke bloedtest was dat? welke is betrouwbaar?

BSP Stuurman
Door

BSP Stuurman

op 27 Mar 2021

Een hele goede vraag ben getest en heb een uitslag positief van 105 AU/ml wat zegt dit is dit goed, zijn hier tabellen van onderaan staat wel serologie past bij een doorgemaakte infectie met covid-19 . succesvolle vaccinatie (die heb ik nog niet gehad)

wester
Door

wester

op 28 Feb 2021

sars-cov-2 maak geen antiestoffen aan

wester
Door

wester

op 28 Feb 2021

maak geen antirstoffen aan

Reactie plaatsen