Bloedonderzoek zonder verwijzing van een huisarts

Zonder verwijzing huisarts

De dienstverlening van Bloedwaardentest.nl  is voor eigen rekening.
U dient zelf na te gaan of preventief onderzoek door uw aanvullende verzekering wordt vergoed. Als u via uw huisarts uw bloed laat onderzoeken gaat het van uw eigen risico af, u betaalt dan dus óók zelf, maar bij Bloedwaardentest.nl kunt u zèlf bepalen wàt u wilt laten onderzoeken. Veel huisartsen staan uitgebreider onderzoek niet toe, omdat de zorgverzekering dit niet goedkeurt (te duur) . Maar wat let u om het heft in eigen hand te nemen voor het belangrijkste wat u bezit? Uw gezondheid!

In Nederland wordt preventief onderzoek niet standaard vergoed door de basisverzekering, mits er spake is van een bevolkingsonderzoek.
zie deze link om te zien of uw zorgverzekeraar e.e.a. vergoed:
http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2015/bloedonderzoek-wel-niet-vergoed-door-je-zorgverzekeraar

Uw huisarts mag niet  het onderzoek op uw verzoek uitvoeren, zonder dat er een medische noodzaak voor is. Bovendien komt het door het laboratorium uitgevoerde bloedonderzoek voor rekening van uw eigen risico. In 2015 is dat minimaal € 375,-maar soms ook €850.  Dus betaalt u de testen vaak uiteindelijk zelf.

Voor onderzoek via uw huisarts zijn ook meer acties nodig. Telefonisch een afspraak maken,  naar de huisarts, vragen om de testen die u eigenlijk zou willen doen en hopen dat deze ermee instemt,  naar het bloedafnamepunt,  ongeveer een week later bellen voor de uitslag of weer langs de huisarts voor de uitslagen. Via Bloedwaardentest blijft dat beperkt tot het bezoeken van het bloedafnamepunt  en u heeft vaak al binnen een week de uitslag per e-mail in uw bezit, met een duidelijke uitleg en toelichting.

Uw uitslagen gaan naar niemand anders; ze gaan dus ook niet naar uw huisarts. Wij werken alleen met gecertificeerde laboratoria, die ook voor huisartsen werken. De uitslagen zijn in Nederland onderling afgestemd, indien u afwijkende testuitslagen heeft kunt u deze dus gemakkelijk uitprinten en eventueel later met uw arts bespreken.
Het is ook mogelijk dat een klinisch chemicus, op uw verzoek, intercollegiaal overleg voert met uw huisarts naar aanleiding van uw uitslag.

Bloedwaardentest is bedoeld voor preventief onderzoek; indien u echt  klachten heeft, ga dan naar uw huisarts.
vanhove hilaire
Door

vanhove hilaire

op 19 Mar 2019

Ik heb veel last van reeds langdurende elektromagnetische stralingen +-12jaar,ik ben ten einde raad en zoekt een bloed analyse die deze smog in mijn bloed kan aantonen.

Maaike
Door

Maaike

op 20 Dec 2023

Hallo, ik zie dit bericht ruim 4 jaar later. Ik herken jouw klachten en vroeg me af of je hier ooit een goede oplossing voor hebt gevonden. Groeten, Maaike

Rivka
Door

Rivka

op 13 May 2024

je kan dnrs proberen !! veel succes over gehoord en mensen gesproken die hier helemaal vanaf zijn gekomen

Marilyn
Door

Marilyn

op 22 Feb 2024

Ook ik herken van van Hove hilaire en Maaike hun klachten. Vraag me ook af wanneer iemand dit nou eens helder en duidelijk openbaar gaat maken. Volgens mij,moet (bijna) wel.. hebben veel meer mensen met deze en andere "vage" klachten van doen.

Reactie plaatsen