Antistoffentest covid-19 seroconversie

seroconversie covid-19 antistoffentest

Mensen die wel al IgA antistoffen hebben, maar nog niet  IgG positief  getest zijn kunnen het beste na  1 -2 weken een controle  doen om te zien over er sprake is van seroconversie.

Seropositief betekent dat er in het bloed  antistoffen zijn aangetoond tegen een Covid-19. Dit betekent dat je in aanraking bent geweest met het SARS-CoV-2 virus dat COVID-19 infectie veroorzaakt en dat je afweersysteem hiertegen afweerstoffen heeft aangemaakt.  Je kunt seropositief zijn, wanneer een infectie aanwezig is, maar ook wanneer een infectie al genezen is.

Wanneer iemand geen antistoffen heeft aangemaakt, heet dit seronegatief. Wanneer iemand een infectie oploopt en daardoor afweerstoffen gaat aanmaken en van seronegatief seropositief wordt, heet dit seroconversie.

Bij het nieuwe corona-virus is nog niet helemaal duidelijk
  • hoe de conversie verloopt in de tijd
  • of je immuum bent voor covid-19 als je antistoffen hebt.
  • hoe lang je immuun blijft als je covid-19 antistoffen hebt.

De IgM antistoffen, die het na 10 dagen kunnen verschijnen, lijken te veel op andere griepvirussen, waardoor deze test niet betrouwbaar is om COVID-19 antistoffen aan te tonen. Daarom testen wij IgA antistoffen en IgG antistoffen bij de ELISA bloedtest,  voor een hoogst mogelijke betrouwbaarheid.
Linda Vanhoutte
Door

Linda Vanhoutte

op 19 Jan 2022

Wat ik niet begrijp is dat personen die de infectie doorgemaakt hebben en kunnen aantonen dat ze effectief die conversie hebben, gewezen door een bloedtest, dat personen geen Covidsafe-attest krijgen van de overheid. Waarom zou je je moeten laten vaccineren als je lichaam ZELF anti-stoffen heeft aangemaakt. Je zou toch denken dat dit altijd beter is dan een vreemd voorwerp inbrengen in je lichaam ???? Iemand moet mij dat eens uitleggen. Wie zegt dat een persoon die gevaccineerd werd, ook evengoed beschermd is en evenlang beschermd is ??? En besmetting blijft bestaan bij IEDEREEN: conversie of niet.

Reactie plaatsen