Het verschil tussen de DAO en histamine test

Wat is het verschil tussen de DAO en histamine test?

Vraag van Nancy: wat is het verschil tussen de DAO en de histamine test?
Welke moet ik doen?

Antwoord: De DAO test meet of je allergisch bent voor histamine omdat je er antistoffen tegen aanmaakt.
https://bloedwaardentest.nl/dao-diamino-oxidase-histamine-intolerantie/

De histamine test uit ontlasting meet of je te veel histamine hebt
https://bloedwaardentest.nl/histamine-intolerantie-uit-ont…/Als je niet weet wat de oorzaak van je klachten is kun je het beste beide doen of starten met een van de twee.

Ans
Door

Ans

op 01 Feb 2024

Ik heb darmklachten i.c.m. slapeloosheid. Heb ook last van migraine. Zou dit histamine intolerantie kunnen zijn? En zou dit door onderstaande medicijnen komen? Ik gebruik voor depressie en slapeloosheid 40 mg Fluoxetine en 25 mg. Quetiapine.

Ellen van Gijsel
Door

Ellen van Gijsel

op 02 Feb 2024

Gezien je symptomen van darmklachten, slapeloosheid, en migraine, is het mogelijk dat deze gerelateerd zijn aan histamine-intolerantie. Zowel Fluoxetine als Quetiapine kunnen invloed hebben op je neurotransmitters en mogelijk de manier waarop je lichaam histamine verwerkt, beïnvloeden, hoewel dit niet direct wijst op histamine-intolerantie. Het kan nuttig zijn om zowel de DAO-test als de histamine-intolerantietest uit ontlasting te overwegen om te bepalen of histamine-intolerantie een rol speelt bij je klachten. Het is echter ook belangrijk om dit met je arts of behandelaar te bespreken, aangezien deze symptomen ook door andere aandoeningen veroorzaakt kunnen worden en je medicatie kan interageren met verschillende processen in je lichaam.

Reactie plaatsen