Labuitslag toegevoegen aan de corona-check app

Kan mijn labuitslag toegevoegd worden aan de corona-check app?

Vraag van Hester: Ondertussen is de corona-app in het leven geroepen. Is het mogelijk dat jullie de lab-uitslagen van mij en mijn man en eventueel mijn cliënten doorgeven aan het RIVM/GGD, zodat er vastgelegd is dat we corona hebben doorgemaakt in maart?  Ik had aanvankelijk begrepen dat jullie het RIVM altijd in zouden lichten bij een doorgemaakte besmetting, maar kennelijk is dat niet in hun database vastgelegd.

Antwoord: Wij hebben alles op alles gezet om de uitslagen van de ELISA serologische antistoffen tegen SARS-Cov-2  testen in de corona-app te krijgen, maar het ministerie geeft ons aan dat:

De antistoffentesten niet geldig zijn voor de corona-check app, met als reden dat ze hierdoor niet weten hoe lang het geleden is dat iemand covid-19 heeft gehad.

Vreemd want het hebben van antistoffen zegt meer dan een positieve PCR test van minder dan een half jaar geleden. Maar we komen er helaas niet doorheen.

Covid-19 is een meldingsplichtige  ziekte, dus bij een positieve PCR testen melden we dit aan het RIVM zie: https://www.bloedwaardentest.nl/service/meldingsplichtige-infectieziekten/

Voor het melden van antistoffen is geen procedure en geen mogelijkheid bij de GGD cq het RIVM.

https://www.bloedwaardentest.nl/bloedonderzoek/covid-19-coronatesten/
Reactie plaatsen