Betrouwbaarheid van de test voor het Herpes virus

Hoe betrouwbaar is de test voor Herpes virus?

Vraag van André: Hoe betrouwbaar is de test? Want ik zie op het internet dat de bloedtesten op het herpes virus worden afgeraden, aangezien die ook spoort naar waterpokken etc. Is jullie test wel betrouwbaar en kunt u dit toelichten? Zodat ik een test bij jullie kan bestellen. De doktoren raden het ook af, maar misschien hebben jullie een ander aanpak?

Antwoord: De test is goed betrouwbaar. Met deze test kunt u zien of er antistoffen in het bloed zitten tegen het Herpes virus. Het wordt uitgevoerd middels immunoessay ( ECLIA). Het spoort alleen infecties op die langer dan zes maanden geleden plaats hebben gevonden.

Voor een acutele infectie is het toch raadzaam het beleid via uw huisarts te laten uitvoeren. De eerste keus voor het aantonen van het virus is de nucleïnezuuramplificatietest (NAAT). Met een swab kan langs de basis van de laesie of het vocht van een blaasje worden gegaan.

Bij ons kunt u meerdere soorten testen bestellen voor Herpes, waaronder ook testen die de soort antistoffen kunnen onderscheiden passend bij het type herpes virus.

 

https://www.bloedwaardentest.nl/herpes-bloedonderzoek-eerste-infectie.html

https://www.bloedwaardentest.nl/herpes.html

https://www.bloedwaardentest.nl/genitale-herpes-bloedonderzoek.html
Reactie plaatsen