Wat heeft de Viome microbioomtest te maken met de maan?
01 november 2019 
in Blogs
4 min. leestijd

Wat heeft de Viome microbioomtest te maken met de maan?

Hoe ondernemerschap en innovatie de wereld kunnen veranderen

Op 22 januari zag ik, zoals zovelen,  de uitzending van Dokters van morgen op NPO 1.

Daarna ben ik als de wiedeweerga gaan zoeken naar de test die daar besproken werd, want deze test mocht natuurlijk niet ontbreken in het assortiment van Bloedwaardentest.

Wij bieden een assortiment van de beste laboratoriumtesten voor consumenten en deze test mocht daar zeker niet in ontbreken.

Alhoewel onze naam Bloedwaardentest doet vermoeden dat wij alleen maar bloedonderzoek doen, bieden wij ook de meest geavanceerde onderzoeken uit ontlasting.

Welke microbioomtesten zijn momenteel beschikbaar?

In het programma van Dokters van Morgen wordt de test van DayTwo besproken. Dus mijn eerste actie was om contact met de Israelische leverancier te leggen. Deze leverancier is echter voorlopig nog niet van plan om hun product ook in Nederland op de markt te brengen. De volgende oplossing was die van Atlas Biomed, een Engelse leverancier die de analyse zelfs in Nederland bij het Erasmus laat doen. Wij hebben deze test getest en wilde dit als alternatief gaan aanbieden totdat de test van Viome in Europa beschikbaar kwam.

Viome is de meest gedetailleerde microbioomtest die beschikbaar is.  De CEO van Viome is Naveen Jain.

De visie van de top ondernemer Naveen Jain sprak me aan.  Deze top-ondernemer, die als eerste de landingsrechten op de maan verworven heeft, heeft als motto;

DOING GOOD AND DOING WELL
ARE NOT MUTUALLY EXCLUSIVE

Rijk worden en weldoen hoeven elkaar niet te bijten.

Naveen heeft als missie om alle chronische ziekten de wereld uit te bannen.

INNOVATIE en ONDERNEMERSCHAP kunnen de wereld veranderen. Niet de overheid of de medische sector.

Naveen Jain is een ondernemer en filantroop gedreven om ’s werelds grootste uitdagingen door innovatie op te lossen. Naveen is een man die geen grenzen kent en brengt grote dromen in actie en leidt tot enorme culturele en technologische veranderingen. Zijn visie en magnetische persoonlijkheid inspireert voortdurend anderen om te doen wat onmogelijk lijkt.

Hij is bevriend met goeroe Deepak Chopra. Deepak Chopra heeft meer dan vijftig boeken geschreven en geldt als de grootste auteur op het gebied van zingeving. Deepak Chopra is een van de belangrijkste leraren die de oosterse wijsheden doorgeeft aan de westerse wereld. Na eerst werkzaam te zijn geweest als arts, heeft hij de kracht van meditatie en yoga ontdekt. Hij richtte meerdere spirituele centra op in Amerika en geeft wereldwijd lezingen. Naast auteur van vele boeken op het terrein van de ayurvedische geneeskunst, adviseert hij vele invloedrijke managers, onder wie voormalig president Bill Clinton.

Viome bestaat uit een team van toonaangevende ondernemers, wetenschappers en artsen.
Deze expertise is de reden waarom Viome het enige bedrijf is met een exclusieve licentie voor de gepatenteerde technologie
ontwikkeld door het prestigieuze Los Alamos National Laboratory. De baanbrekende kunstmatige intelligentie van Viome is gemaakt om  gegevens te analyseren. Naarmate meer testen gedaan worden zal de kunstmatige intelligentie van de micorbioom-analysemachine trends spotten die wetenschappelijke doorbraken tot gevolg zullen hebben.

Met deze ontlastingtest krijg je adviezen hoe je microbioom te verbeteren middels een app.

Heb je de uitzending van dokters van morgen gemist?

Dan kun je deze hier terugkijken:

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/462740/Dokters_Van_Morgen.html

Bij de uitzending heeft de NPO deze opmerking geplaatst:

“Let op! Update 23 januari 2019: We worden overspoeld met reacties, met name over de test die te zien is in de uitzending. In Nederland is een dergelijke test met deze nauwkeurigheid nog niet voorhanden. Mocht je zelf (darm)klachten hebben die wellicht met een ander voedingspatroon op te lossen zijn, is het advies om dit met je huisarts of diëtist te bespreken. Praat mee op het forum In deze uitzending Antoinette volgt de Britse journalist en arts Michael Mosley die een uniek kijkje geeft in zijn darmen. Er blijkt een heel universum schuil te gaan in de wereld van bacteriën. Waarom de één dik wordt van een taartje en de ander niet Daarnaast volgen we Lieke, Tim en Rosemary, die alle drie last hebben van PDS. Zij passen tien weken lang hun voeding aan op hun microbioom – in de hoop beter te worden. Ook Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden laat zijn microbioom checken. Waaruit bestaat zijn gepersonaliseerde dieet? Meer Dokters van Morgen Aan de relatie tussen je darmen en je hersenen hebben we eerder aandacht besteed in Dokters van Morgen. Kunnen bacteriën invloed hebben op piekeren?”

Bron: AVROTROS

Wat kan Bloedwaardentest voor je betekenen? Je kunt bij ons deze test bestellen en voor vragen bij ons te terecht voor Nederlandse ondersteuning.

Wil je de Viome Microbioomtest bestellen?

https://www.bloedwaardentest.nl/viome.html

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Reactie plaatsen