Gezond ouder worden: NMN supplementen monitoren
Inside tracker
Anti-anging
Ellen van Gijsel
Anti-anging
09/19/2023
3 min
0

Fit blijven en gezond ouder worden!

09/19/2023
3 min
0

De zoektocht naar een langer en gezonder leven heeft geleid tot opwindende ontdekkingen in de wetenschap van veroudering. Een van de leidende figuren op dit gebied is Dr. David Sinclair, een gerenommeerde wetenschapper en auteur van het boek "Langer Gezond Leven;  De revolutionaire wetenschap achter gezond ouder dan 100 jaar worden". Zijn baanbrekende onderzoek heeft inzicht geboden in de biologische mechanismen achter veroudering en heeft geleid tot veelbelovende perspectieven op het gebied van gezond ouder worden. Dit artikel verkent de essentiële ontdekkingen van David Sinclair en de cruciale rol van Insidetracker bij het meten van bloedwaarden om ons te helpen ons welzijn te optimaliseren.De Wereld van David Sinclair

Dr. David Sinclair is een pionier in het onderzoek naar de biologie van veroudering. Zijn werk heeft ons begrip van het verouderingsproces op cellulair niveau aangescherpt. Door te onderzoeken hoe NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide) werkt als een co-enzym in cellen, heeft Sinclair belangrijke inzichten verkregen in hoe NAD+ kan bijdragen aan het vertragen van veroudering en het bevorderen van een gezond langer leven.

De Kracht van NAD+

Sinclair's onderzoek heeft aangetoond dat NAD+ een cruciale rol speelt bij het handhaven van cellulaire energie en de algehele gezondheid. Naarmate we ouder worden, neemt het NAD+ gehalte in ons lichaam af, wat kan leiden tot een versnelling van het verouderingsproces en een verhoogd risico op leeftijdsgerelateerde aandoeningen. Het verhogen van NAD+ niveaus, bijvoorbeeld door middel van NAD+ precursoren zoals NMN, zou volgens Sinclair's onderzoek potentieel gunstig kunnen zijn voor onze gezondheid en vitaliteit naarmate we ouder worden.

Insidetracker: Een Venster naar Optimaal Welzijn

Het meten van bloedwaarden is van onschatbare waarde om ons inzicht te geven in onze gezondheid en ons te begeleiden naar een langer en gezonder leven. InsideTracker, een innovatief gezondheidstool, biedt een diepgaande kijk op onze biochemie door middel van gepersonaliseerde bloedtesten. Door nauwkeurig de niveaus van vitale biomarkers te meten, helpt InsideTracker individuen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en hun levensduurpotentieel te maximaliseren.

De ontdekkingen van David Sinclair werpen een nieuw licht op het verouderingsproces en bieden hoop op een langer en gezonder leven. Zijn werk op het gebied van NAD+ metabolisme en gezond ouder worden heeft de weg geplaveid voor een revolutie in onze benadering van veroudering. Met de ondersteuning van baanbrekende tools zoals Insidetracker hebben we nu de mogelijkheid om onze gezondheid op de meest persoonlijke en geïnformeerde manier te optimaliseren, en daarmee ons welzijn en levensduur te verbeteren.


Vraag van Frank:

Ik wilde eens mijn NAD waarde laten meten na inname van een half jaar NMN supplement.


Beste Frank,

NAD in een bloedonderzoek staat voor "Nucleotide Adenine Dinucleotide." Dit is eigenlijk een co-enzym dat een belangrijke rol speelt in de celstofwisseling en energieproductie in levende organismen. NAD kan worden aangetroffen in twee vormen: NAD+ (geoxideerde vorm) en NADH (gereduceerde vorm). Deze moleculen zijn betrokken bij verschillende biochemische reacties in het lichaam.

In de context van een bloedonderzoek kan NAD soms worden gemeten om informatie te verkrijgen over de metabolische toestand van een persoon, de cellulaire gezondheid en energieproductie. Het kan relevant zijn bij bepaalde medische aandoeningen, zoals metabole stoornissen.

Wij gebruiken hier Insidetracker voor:

bestel hier button


Hoewel NAD en NADH belangrijk zijn in de biochemie, wordt de term "NAD-waarde" niet vaak gebruikt als een routinematig bloedonderzoek in de medische praktijk. Bloedonderzoeken richten zich meestal op specifieke biomarkers, enzymen, hormonen, bloedcellen en andere stoffen die specifieke informatie bieden over de gezondheidstoestand van een persoon.

NMN staat voor nicotinamide mononucleotide, een verbinding die betrokken is bij de productie van NAD+ in het lichaam. NAD+ speelt een belangrijke rol in de celstofwisseling en energieproductie. NMN-supplementen worden soms genomen in de hoop dat ze de NAD+-niveaus kunnen verhogen en daarmee de gezondheid en verouderingsprocessen kunnen ondersteunen.

Hoewel NMN-supplementen populair zijn, is  bewijs voor de effectiviteit ervan bij de mens nog beperkt en grotendeels gebaseerd is op dierstudies. Omdat de effecten van NMN en andere NAD+-precursoren complex zijn en nog steeds worden onderzocht, zijn er geen standaard bloedwaarden die specifiek zijn vastgesteld om de effectiviteit van NMN-supplementen te meten.

In de wetenschappelijke literatuur wordt NAD+-niveau soms als een indicator gebruikt om de effecten van NAD+-precursoren zoals NMN te evalueren. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van de effecten van NMN-supplementen, zou je kunnen overwegen om periodiek je NAD+-niveaus te laten meten via laboratoriumtests. Dit kan echter complex zijn, omdat NAD+-niveaus in verschillende weefsels variëren en beïnvloed kunnen worden door verschillende factoren.

Het is belangrijk op te merken dat, naast het meten van NAD+-niveaus, het monitoren van andere gezondheidsparameters ook van belang kan zijn om de algemene effectiviteit van NMN-supplementen te beoordelen. Dit kunnen onder meer zijn:

1.    Energie- en vermoeidheidsniveaus

2.    Metabole gezondheid, zoals insulinegevoeligheid en bloedsuikerspiegel

3.    Celgezondheid en ontstekingsmarkers

4.    Cardiovasculaire gezondheid, zoals bloeddruk en cholesterolniveaus

5.    Fysieke en cognitieve prestaties

Het is daarom raadzaam om het succes van je NMN supplementen te monitoren via InsideTracker.


Reacties
Categorieën