Corona gehad maar geen antistoffen aangemaakt?
17 juni 2020 
in corona
1 min. leestijd

Corona gehad maar geen antistoffen aangemaakt?

Sinds enkele weken komen wij zeer sporadisch mensen testen die van hun huisarts te horen hebben gekregen dat ze beslist corona hebben gehad.

Als wij deze mensen op IgG antistoffen tegen SARS-CoV-2 testen blijken ze toch geen antistoffen te hebben aangemaakt.

Wat kan hier aan de hand zijn?

  1. Zijn er al mensen die eind maart 2020 ziek zijn geweest en waarvan nu de antistoffen al verdwenen zijn, hebben zij zich te laat laten testen?
  2. Zijn er mensen die geen antistoffen aanmaken?
  3. Worden er bij COVID-19 nog andere antistoffen dan SARS-Cov-2 aangemaakt die wij niet kunnen meten?
  4. Is er sprake van een andere zeer vervelende longziekte die alle verschijnselen van COVID-19 heeft?
  5. Zijn er mensen die corona kunnen bedwingen met T-helpercellen en CD8 CD4 cellen en niet eens antistoffen nodig hebben om het virus te verslaan?

Het betreft in dit geval steeds mensen met serieuze klachten, maar waarbij het niet erg genoeg was voor een ziekenhuis opname. Om deze reden zijn deze mensen niet met PCR getest en is het virus dus nooit officieel vastgesteld. Juist voor deze mensen die met restverschijnselen blijven zitten is het erg vervelend om niet officieel vast te kunnen laten stellen dat zij Corona hebben gehad.

Het lijkt er op dat mensen zonder antistoffen juist langer last van restverschijnselen blijven houden.

CALD

Er is nog  veel onduidelijk is over toekomstige klachten van mensen die het COVID-19 virus hebben gehad. over het beloop van de ziekte en eventuele complicaties. Juist om die reden is het van groot belang dat er nu oplossingen worden ontwikkeld voor deze toekomstige groep patiënten. Het Longfonds roept mensen die nu of in de toekomst klachten hebben na het herstel van het coronavirus contact op te nemen. Dat kan via het formulier op www.coronalongplein.nl of door te bellen met 033-4341212.

Wij horen graag jouw  verhaal zodat wij meer te weten kunnen komen over deze mysterieuze ziekte. Ook tips over studies over dit fenomeen zijn welkom zodat wij deze kunnen bestuderen.

zie ook dit artikel in het AD: Philip overwon Corona, maar maakt geen antistoffen aan.

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Carin
Door

Carin

op 01 Jan 2021

Mijn dochter van 13 jr is de gehele maand februari 2020 heel erg ziek geweest, alle symptomen corona heeft zij gehad. Zij is in 2 maanden tijd 9 kg afgevallen en tot op heden (01-01-2021) is zij nog steeds erg moe. Ikzelf ben in die periode zeer kortademig geweest en het voelde alsof ik branderige longen had. Toendertijd kon er nog niet getest worden, dus heb mijn dochter, ipv op corona, op Pfeiffer laten testen. Dit kwam er niet uit. Afgelopen week hebben we de uitslagen van een bloedonderzoek (o.a. op antistoffen corona) binnen gekregen. Maar haar bloed was goed. Toch voelt het nog steeds niet goed.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 13 Jan 2021

Herkenbaar verhaal. Mijn man van 69 jaar had ook in februari 2020 wekenlang een rare, atypisch ernstige griep, met enorm droge hoestbuien, koorts, kortademigheid en een overweldigende vermoeidheid. Zo had ik hem nog nooit gezien. Ikzelf begin maart: droog hoesten, wakker worden van nachtelijke benauwdheid en compleet buiten adem van een klein stukje lopen. Terwijl mijn conditie prima is. Maar verder mild ziek. Mijn bloedtest duidde ook niet op antistoffen (ver onder de signaalwaarde). Toch heb ook ik nog steeds het gevoel dat we geen 'gewone' griep hadden.

wester
Door

wester

op 24 Feb 2021

geen corna gehad maar maak geen antie stoffen aan bij snel test wel corona

bloedwaardentest
Door

bloedwaardentest

op 25 Feb 2021

Het kan ook zijn dat de sneltest een vals positieve uitslag heeft gegeven. Waar heb je die gekocht? Van welk merk?

Ellen
Door

Ellen

op 25 Feb 2021

Het kan zijn de de sneltest een vals positieve uitslag heeft gegeven. Waar, van welk merk had je deze gekocht Wester?

Linda 21/05/2021
Door

Linda 21/05/2021

op 21 May 2021

Ikzelf ben in contact geweest met een positief getestte persoon. Het contact was op 23/04/2021. De persoon werd positief getest op 24/04. Ik moest dus een PCR-test laten doen wegens mijn werk. Deze was negatief op 24/04. Op woensdag 28/04 kreeg ik zelf toch symptomen, deed een zelftest en tekende direct positief. Heb mijn huisarts gebeld waarop ik die dat zelf nog een PCR-test heb gehad : sterk positief en heel besmettelijk. Ben in quarantaine gebleven maar heb nooit contact gemeden met mijn echtgenoot (bleven samen slapen). Ik ben enkele dagen heel erg ziek geweest : koorts (altijd rond de 38 gr), veel keelpijn, neus verstopt, last van de ogen, lusteloos en heel moe.... een zware' griep'. Ik ben dan ook bijna niet uit mijn bed geweest gedurende een 5-tal dagen. Mijn echtgenoot en zoon zijn nooit ziek geworden ondanks mijn zeer besmettelijke toestand. Een kleine maand later de bloedtest gedaan ivm de Ig M en Ig G. De test tekende positief voor Ig G. Wat ik raar vind is de manier waarop ik besmet ben geweest : was in dezelfde ruimte met de besmette persoon (in de woonkamer van die persoon), beide met een masker op, ik met een medisch masker en op een afstand van elkaar (zeker 1,5m). Hoe is dit dan gebeurd ? Is de besmetting dan toch het grootsts via een ruimte die niet verlucht is, waar de besmette persoon al de hele tijd in verbleef ? Hebben die maskers dan wel zin en die afstand ....

verheyen rita
Door

verheyen rita

op 05 Aug 2021

mijn dochter met in april 2020 corona gehad 3 weken goed ziek geweest , in juni 2020 bleek uit bloedtest dat ze geen antistoffen had na haar corona. nu weer corona gehad en ze was volldig gevacinneerd in maart 2021 , nu terug op antistoffen laten testen

Reactie plaatsen