Corona gehad maar geen antistoffen aangemaakt?
arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juni 2020 
in corona

Corona gehad maar geen antistoffen aangemaakt?

Sinds enkele weken komen wij zeer sporadisch mensen testen die van hun huisarts te horen hebben gekregen dat ze beslist corona hebben gehad.

Als wij deze mensen op IgG antistoffen tegen SARS-CoV-2 testen blijken ze toch geen antistoffen te hebben aangemaakt.

Wat kan hier aan de hand zijn?

  1. Zijn er al mensen die eind maart 2020 ziek zijn geweest en waarvan nu de antistoffen al verdwenen zijn, hebben zij zich te laat laten testen?
  2. Zijn er mensen die geen antistoffen aanmaken?
  3. Worden er bij COVID-19 nog andere antistoffen dan SARS-Cov-2 aangemaakt die wij niet kunnen meten?
  4. Is er sprake van een andere zeer vervelende longziekte die alle verschijnselen van COVID-19 heeft?
  5. Zijn er mensen die corona kunnen bedwingen met T-helpercellen en CD8 CD4 cellen en niet eens antistoffen nodig hebben om het virus te verslaan?

Het betreft in dit geval steeds mensen met serieuze klachten, maar waarbij het niet erg genoeg was voor een ziekenhuis opname. Om deze reden zijn deze mensen niet met PCR getest en is het virus dus nooit officieel vastgesteld. Juist voor deze mensen die met restverschijnselen blijven zitten is het erg vervelend om niet officieel vast te kunnen laten stellen dat zij Corona hebben gehad.

Het lijkt er op dat mensen zonder antistoffen juist langer last van restverschijnselen blijven houden.

CALD

Er is nog  veel onduidelijk is over toekomstige klachten van mensen die het COVID-19 virus hebben gehad. over het beloop van de ziekte en eventuele complicaties. Juist om die reden is het van groot belang dat er nu oplossingen worden ontwikkeld voor deze toekomstige groep patiënten. Het Longfonds roept mensen die nu of in de toekomst klachten hebben na het herstel van het coronavirus contact op te nemen. Dat kan via het formulier op www.coronalongplein.nl of door te bellen met 033-4341212.

Wij horen graag jouw  verhaal zodat wij meer te weten kunnen komen over deze mysterieuze ziekte. Ook tips over studies over dit fenomeen zijn welkom zodat wij deze kunnen bestuderen.

zie ook dit artikel in het AD: Philip overwon Corona, maar maakt geen antistoffen aan.

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Reactie plaatsen