Consult met een arts van Bloedwaardentest
14 juni 2016 
in Blogs
1 min. leestijd

Consult met een arts van Bloedwaardentest

Ik ben Franka, ik ben 52 jaar en doe jaarlijks een check-up bij Bloedwaardentest. Deze keer koos ik voor de Nationale Gezondheidscheck-up , aangevuld met het bloedonderzoek naar ijzerstapeling, omdat dat bij mij in de familie voorkomt. Ook doe ik ieder jaar de IFOBT test, om te kijken of ik poliepen in mijn dikke darm heb. Dikkedarmkanker ontstaat bijna altijd uit een poliep in de darmwand. Een poliep is een goedaardige tumor. Poliepen kunnen kwaadaardig worden. Een kwaadaardig gezwel is kanker. Ik ben er dus maar liever op tijd bij. Mijn borsten laat ik al regelmatig controleren, maar na borstkanker is dikkedarmkanker de meest voorkomende soort kanker in Nederland.

Meest voorkomende soorten kanker

Verloop van het bloedonderzoek

Al snel kreeg ik mijn benodigdheden in de bus voor mijn bloed- , urine- en poeponderzoek. Voor de bloedafname kon ik iedere morgen bij mij in het dorp terecht. Een week nadat ik mijn bloed en ander opgevangen materiaal bij ons in de straat op de brievenbus gedaan had, als medische post, kreeg ik mijn uitslag en toelichting binnen per mail.

De uitslag

Omdat ik aangegeven had graag mijn uitslagen met een dokter te willen bespreken, kreeg ik, de volgende avond een telefoontje van dokter Erwteman. Helaas was ik niet thuis, maar hij sprak mijn voicemail in met de mededeling dat hij de volgende avond terug zou bellen. Het was een hele aardige man, die rustig de uitslagen met mij door nam.

Omdat mijn moeder, mijn broer en mijn zus in Frankrijk wonen , en daar ieder jaar een check-up laten doen, wist ik dat er in de familie bepaalde  bloedwaarden voorkomen die risico verhogend zijn voor je gezondheid.  Dit heb ik met dokter Erwteman doorgesproken. Tevens hebben we besproken of mijn verhoogde leverwaarde met het medicijn dat ik gebruik te maken kan hebben.

Kortom een persoonlijk advies dat mij weer inzicht geeft in mijn gezondheid  en gemotiveerd houdt om door te gaan met mijn gezonde levensstijl.

Dokter Erwteman gaf mij het advies om, na een jaar, bepaalde bloedwaarden nogmaals te checken. Dat ga ik zeker doen!

 

Dokter Erwteman tijdens de meet & greet op de Nationale Gezondheidsbeurs:

https://www.bloedwaardentest.nl/telefonisch-consult-door-arts-internist.html

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Reactie plaatsen