Ziekte van Crohn: darmproblemen bij de kern aangepakt
09 juli 2021 
in Blogs
3 min. leestijd

Ziekte van Crohn: Zijn jouw darmproblemen al eens bij de kern aangepakt?

Poeptransplantaties kunnen de oplossing zijn voor darmproblemen. Nadat Topsporter Marco Kleijn al meer dan 22 jaar kampte met de vervelende dagelijkse klachten van de ziekte van Crohn, besloot hij zijn zieke lichaam aan te pakken en de oplossing voor Nederland beschikbaar te stellen.

Lees hier het verhaal van Marco en zijn bedrijf Gezonde-Darmflora.nl:

Wat is een Poeptransplantatie?

Alle ziekten beginnen in de darmen zei Hippocrates al meer dan 2000 jaar geleden. En in die tijd wisten de oosterse geneeskundigen al hoe ze dat aan moesten pakken. Toen noemden ze dat ‘Yellow soup’, nu heet dat een poeptransplantatie.
Met een poeptransplantatie heb je 70% kans dat je de darmflora van een gezond persoon kan overnemen. De nieuwe gezonde darmbacteriën nestelen zich in de darmwand en
vermenigvuldigen daarna razendsnel. Ze gaan zich koloniseren. Als de nieuwe darmflora helemaal gesetteld is en de darmflora weer in balans is, dan kan het lichaam weer gaan herstellen. De darmflora is de grootste motor van je immuunsysteem, die kan zijn werk weer op volle kracht gaan uitvoeren. In de Nederlandse ziekenhuizen wordt er al sinds 2007 getest met dit eeuwenoude fenomeen.
Ondanks de zeer goede resultaten wordt een transplantatie niet meer dan 5 tot 10 keer per jaar uitgevoerd. Terwijl in Amerika dit al 5 tot 10 keer per week is. In het buitenland komen er steeds meer klinieken waar je heen kan gaan voor een behandeling.

Op mijn 19e stopte mijn voetbalcarrière

Zelf kreeg ik de ziekte van Crohn op mijn negentiende, net voor mijn debuut in het betaalde voetbal. Die carrière werd door deze ziekte direct van tafel geveegd. Een levenslang medicijnen werd mijn vooruitzicht. Na 22 jaar lang medicijngebruik ontdekte ik opnieuw de poeptransplantaties. Er waren nu maagsapresistente capsules ontwikkeld waarmee werd gekeken naar de kwantiteit en de kwaliteit van donorpoep na het invriezen. Het was maar een heel klein artikeltje dat mij gelukkig opviel. De resultaten met de technieken neussondes en klysma’s waren nagenoeg hetzelfde. Voor mij was dit een mogelijkheid om zelf een poeptransplantatie op touw te zetten. Want een dokter ging mij daar niet mee helpen. Een flinke research leerde mij hoe je de donorpoep moest bereiden.

Zelf mijn zieke lichaam behandelen

Nu 6 jaar later ben ik nog steeds blij dat ik zelf de keuze heb gemaakt hoe mijn zieke lichaam te behandelen. Een bevriende apotheker hielp mij met de benodigde spullen en de gezondste voetballer waar ik ooit mee gespeeld had, hielp mij met zijn ontlasting. Na het fabriceren van de capsules nam ik de pillen in op de nuchtere maag. Ik merkte de rest van de dag niets, maar de volgende ochtend… Toen werd ik eerder en fitter wakker! Mijn stoelgang veranderde van 6 keer naar het toilet met diarree, naar een a twee keer per dag met vaste ontlasting. Maar ook kleine kwaaltjes als bijvoorbeeld een kortslip zijn nu verleden tijd. De energie kwam terug en na het schrijven van mijn biografie, waarbij de ziekte van Crohn een rode draad was en mijn geslaagde poeptransplantatie een mooie afsluiter, kwamen de vragen.

Kunt u voor mij ook een poeptransplantatie regelen?

Nu is een poeptransplantatie een relatief simpele oplossing. Alleen het vinden van een donor is extreem moeilijk. Maar 4% van de hele wereldbevolking heeft een gezonde darmflora! En om iemand bij de huisarts te laten testen met de vraag of hij gezond is? Dat wordt alleen maar tegengewerkt. Gelukkig vond ik bij bloedwaardentest.nl een goede partner die voor mij de serum testen wilden uitvoeren.
De afgelopen jaren heb ik dan ook heel wat ‘gezonde’ mensen getest en voornamelijk topsporters. Ik ben nu met mijn derde donor aan het werk en de resultaten zijn zeer goed te noemen. Deze donor heeft een rijke darmflora waarbij alle drie de enterotypes gelijkmatig verdeeld zijn. (Bijna altijd overheerst er maar één enterotype bij een darmflora). Ook werd er met nieuwe donoren mijn theorie bevestigd, dat als een darmflora type niet aanslaat er nog twee andere darmflora types zijn waarmee dat wel kan gebeuren. Ik heb nu een goede donor en blijf hard op zoek naar de twee andere types. De wetenschap dat als ik weer last zou krijgen, ik weer door dezelfde medische molen moet als 28 jaar geleden, is een van de drijfveren voor mij.

Hoeveel carrières worden verwoest door de ziekte van Crohn?

Hoeveel carrières worden er nog steeds verwoest door ziektes als Crohn, Colitis, eigenlijk alles wat darmflora gerelateerd is?!
Na de investering van een vriend kon ik uitgebreid zoeken naar een goede donor en is er nu een nieuwe website. Ik faciliteer enkel gezonde darmflora capsules en ben niet meer dan een ervaringsdeskundige. Daarom mag ik niets adviseren en word er verwacht dat je zelf je research doet, zelf de verantwoording neemt over je eigen lichaam en dat de eventuele risico’s dan ook voor jou zijn. Dat laatste punt is niets anders dan met de reguliere zorg…
Al helpen we maar één mens dan is dat al een enorme winst was mijn eerste gedachte. Dat zijn er nu al veel meer geworden en de teller loopt gelukkig op. Neem eens een kijkje op onze nieuwe website!
Marco Kleijn,
Initiatiefnemer
www.gezonde-darmflora.nl

om te testen of je de ziekte van Crohn zou kunnen hebben:

https://www.bloedwaardentest.nl/calprotectine-ziekte-van-crohn.html

https://www.bloedwaardentest.nl/gliadine.html

https://www.bloedwaardentest.nl/pmn-elastase-rp-ontlasting.html

https://www.bloedwaardentest.nl/amylase-en-lipase-in-bloed-alvleesklier.html

https://www.bloedwaardentest.nl/sibo-rp.html

of  is het toch iets anders?

https://www.bloedwaardentest.nl/parasieten-faces.html

De donoren ondergaan vele testen onder andere deze:

https://www.bloedwaardentest.nl/gezonde-darmflora-controle-test.html

Over de schrijver
Bikram
Door

Bikram

op 21 Nov 2021

Ik heb al jaren darmproblemen en ik weet niet goed wat ik er mee moet doen. Heb alles geprobeerd.

Isabelle de Jong
Reactie plaatsen