Gezonder leven dankzij DNA tests?

Medicijngevoeligheid DNA test

Onlangs was het uitgebreid in het nieuws. Dankzij een éénmalige DNA test krijg je inzicht in je medicijngevoeligheid. Uit wetenschappelijk onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) blijkt dat patiënten 30% minder kans op bijwerkingen hebben als medicatie wordt afgestemd op het DNA.
Groot nieuws maar bij Bloedwaardentest hebben in samenwerking met iGene DNA tests, al jarenlang ervaring met dit onderwerp. De hoogste tijd voor een webinar "Gezonder leven dankzij DNA tests?" met Ellen van Bloedwaardentest samen met dé DNA test specialist Jan (iGene) . Een onderwerp waar veel misverstanden over zijn en soms wat controverse over is. Het is een geweldig leerzaam webinar geworden waarbij het heel duidelijk wordt of het ook voor jouw interessant kan zijn om je DNA te testen met een iGene DNA-speekseltest.


bekijk in onderstaande video de replay van dit bijzondere webinar:


Uniek: éénmalige test maar blijvend inzicht!

En wat nu zo mooi aan zo'n DNA test is? Dat je maar 1x een speekseltest hoeft af te nemen want je DNA verandert nooit. Wat wel verandert is dat er op basis van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken in de toekomst steeds meer inzicht komt over het DNA. Bij de DNA test van iGene worden deze nieuwe inzichten in jouw zogenaamde DNA-paspoort (via je App) verwerkt. Zo blijf je ook in de toekomst op de hoogte van nieuwe inzichten. En dat maakt deze test tot een investering in de toekomst.


Van levensbelang: medicijn gevoeligheid

Naast het vaststellen van een verhoogde kans op bijvoorbeeld allergieën (waardoor je klachten kunt voorkomen / beperken door dankzij dit inzicht bv. je voeding aan te passen), brengt iGene preventief in kaart op welke medicijnen je afwijkend kunt reageren. Hiermee kan een arts of apotheker voor jou meteen het juiste geneesmiddel en de juiste dosering kiezen. En dat kan ongelofelijk belangrijk zijn.


Hoe werkt zo'n DNA test eigenlijk?

We kunnen je geruststellen. Heel simpel eigenlijk, gewoon met een wattenstaafje; letterlijk geen centje pijn dus :)
In onderstaande video zie je de uitleg van de iGene DNA test:

Je ziet het, super simpel. Zoals gezegd, je DNA verandert nooit en dus hoef je ook maar 1x een DNA test af te nemen. iGene HEALTH is de meest complete DNA-test. Via een speekselmonster brengen we een deel van jouw DNA in kaart. Hiermee krijg je informatie over je genetische aanleg, opgesplitst in verschillende gezondheidsthema’s:

  •  Genetische aanleg voor aandoeningen, gekoppeld aan relevante preventieve leefstijladviezen
  • Gevoeligheid voor veelgebruikte medicijnen en farmaco-profiel
  • Persoonlijke kenmerken

Het unieke van iGene is dat nieuwe inzichten in het DNA (n.a.v. doorlopend wetenschappelijk onderzoek) wordt toegevoegd aan je iGene 'genen paspoort' (handige App) zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen rondom jouw DNA!


En dat maakt de iGene DNA-test tot misschien wel de beste investeringen die je kunt doen in je gezondheid!

We hebben nu een geweldige aanbieding van de iGene DNA Health test van € 289,- voor € 246,-. En dat is inclusief het het 'genen paspoort' (toegankelijk via de App). Klik hier voor meer informatie over deze test!


null