Verschil tussen bloedwaarden test en DNA test

Wat is het verschil tussen een bloedwaarden test en een DNA test?

null
Heb jij weleens nagedacht over de rol van bloedwaarden testen en DNA-tests bij het krijgen van grip op je gezondheid? Beide tests kunnen waardevol zijn bij het monitoren van je gezondheid. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen een bloedwaarden test en een DNA-test en waarom je beide tests zou moeten overwegen om gezonder te leven.


Het belangrijkste verschil tussen een bloedwaarden test en DNA-test

Een bloedwaarden test meet de hoeveelheid bepaalde stoffen in je bloed op een bepaald moment. Dit geeft je een momentopname van je gezondheid. Een DNA-test daarentegen analyseert je DNA om inzicht te krijgen in genetische aanleg, risico's op bepaalde ziektes en mogelijke reacties op medicatie. Het belangrijkste verschil is dat een bloedwaarden test je huidige gezondheidstoestand meet en een DNA-test informatie geeft die blijvend is gedurende je hele leven.

 

Waarom is een DNA-test een slimme zet?

Een DNA-test kan je inzicht geven in je genetische aanleg en gezondheidsrisico's. Dit kan helpen bij het maken van keuzes op het gebied van levensstijl, medicatie en gezondheidszorg. Het is een eenmalige test die je voor de rest van je leven informatie geeft.

 

Waarom je bloedwaarden test (en waarom je dit met regelmaat kunt doen)

Een bloedwaarden test kan je helpen om afwijkingen en tekorten in je gezondheid op te sporen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het identificeren van voedselallergieën of intoleranties, waardoor je je dieet kunt aanpassen. Ook kan het helpen bij het monitoren van veranderingen in je gezondheid en of aanpassingen in je lifestyle effectief zijn.

 

Het complete plaatje: waarom een DNA-test en bloedwaarden test elkaar aanvullen

Het is verstandig om zowel een DNA-test als een bloedwaarden test te laten doen om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in je gezondheid. Een DNA-test geeft je blijvende informatie over je genetische aanleg, terwijl een bloedwaarden test je helpt om veranderingen in je gezondheid bij te houden en aanpassingen in je levensstijl te monitoren. Door deze tests regelmatig te doen, kun je gezonder leven en de nodige aanpassingen maken in je levensstijl.

 

De basis. Meer grip op je gezondheid met deze test!

Voor specifieke klachten hebben we bij Bloedwaardentest heel specifieke testen. 

Maar als je wilt starten met een algemeen beeld van je gezondheid, dan raden we je de volgende tests aan:

 

DNA test iGene

Deze speekseltest is een mooi vertrekpunt als het gaat om grip op je gezondheid te krijgen. 

Deze test geeft je inzicht in je genetische aanleg voor aandoeningen gekoppeld aan relevante preventieve lifestyle adviezen. Daarnaast laat het zien voor welke veelgebruikte medicijnen je gevoelig bent (farmaco-profiel).

Klik hier voor meer info.

 

De Nationale gezondheidscheck-up

Deze test geeft je een goed beeld over de belangrijkste orgaanfuncties en vitamines en geeft direct inzicht in je gezondheid op dit moment momentopname), met concrete handvatten over hoe je je gezondheid kunt verbeteren.Klik hier voor meer info.


Pre-screening + lgE ‘Wat mag ik eten’ test

Deze test is het vertrekpunt bij vermoedens van voedselallergie. Er wordt getest op o.a. reacties op ananas, melk, tarwe, zalm, kippeneiwit, pinda en tomaat. Daarnaast word je getest op een lgE reactie die veroorzaakt kan worden door o.a. pollen, huisstof en dieren. Klik hier voor meer info.


Mocht je vragen hebben? Laat het ons dan zeker even weten, dan helpen we je graag verder op weg naar meer grip op je gezondheid!