Medicijnen en (flinke) bijwerkingen? - Test het

Van welke medicijnen krijg jij (flinke) bijwerkingen?

Bijwerkingen medicijnen DNA test
Als het gaat om medicijnen, is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke dosering het beste bij jou past en welke bijwerkingen je kunt verwachten. Dit komt doordat er individuele verschillen bestaan in de snelheid waarmee medicijnen in het lichaam worden verwerkt. Gelukkig kan een DNA-test via bloedwaardentest.nl hierbij helpen.

DNA-test voor medicijngevoeligheid

De iGene Health DNA-test van Bloedwaardentest.nl is een eenvoudige en pijnloze speekseltest waarmee je kunt ontdekken hoe jouw lichaam reageert op medicatie. Het rapport dat je ontvangt na het afnemen van de test bevat farmacogenetische informatie. Dit betekent dat er wordt gekeken naar DNA variaties die invloed hebben op de activiteit van enzymen en transporteiwitten. Hierdoor kan er inzicht worden verkregen in de gevoeligheid voor bepaalde medicijnen en welke dosering het beste bij je past.


Niet alleen als je al medicijnen gebruikt, ook preventief

Door je medicijngevoeligheid via een DNA test in kaart te brengen kunnen artsen en apothekers meteen het juiste geneesmiddel en de juiste dosering kiezen. Dit kan het genezingsproces bevorderen en de kans op bijwerkingen verminderen. Het farmacogenetisch rapport dat wordt opgesteld na een DNA-test kan eenvoudig gedeeld worden met jouw huisarts of apotheek. Zo kan er rekening gehouden worden met jouw persoonlijke medicijngevoeligheid.


Het inzicht verkregen via een DNA-test is niet alleen belangrijk voor mensen die op dit moment medicijnen gebruiken, maar ook voor toekomstig gebruik. Het kan namelijk voorkomen dat je in de toekomst medicijnen nodig hebt, waarvan je nu nog niet weet of je er gevoelig voor bent. Door een DNA-test te doen, kun je dit voorkomen en kun je hierop voorbereid zijn.


De iGene Health DNA test; hoe werkt dit eigenlijk?

De iGene Health DNA-test is een betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde test die wordt aangeboden via bloedwaardentest.nl. Je ontvangt thuis een iGene DNA-kit waarmee je een DNA-sample afneemt. Dit stuur je terug met de meegeleverde retourenvelop. Vervolgens wordt jouw DNA geanalyseerd in een medisch laboratorium en na 4 tot 6 weken is het iGene Genenpaspoort klaar. Je kunt de resultaten raadplegen met de iGene app of downloaden als pdf-rapport.


En het mooie is, is dat in dit rapport nog véél meer informatie staat op basis van jouw DNA. Denk aan o.a. persoonlijke kenmerken maar ook genetische aanleg voor aandoeningen, gekoppeld aan relevante preventieve leefstijladviezen. Wat wel zo prettig is, is dat deze DNA-test met een speekseltest werkt (en dus volledig pijnloos is) en maar 1x uitgevoerd hoeft te worden want je DNA blijft altijd hetzelfde!


Klik hier voor meer info.


Mocht je vragen hebben?

Laat het ons dan zeker even weten, dan helpen we je graag verder op weg naar meer grip op je gezondheid!