Ken jij jouw Triggerfoods?
arrow_drop_up arrow_drop_down
16 december 2016 
in Blogs

Ken jij jouw Triggerfoods?

Wil jij optimaal presteren door middel van een persoonlijk voedingsschema?

Dan is het zinvol om (eenmalig) je persoonlijke voedselovergevoeligheid; jouw triggerfoods, in kaart te brengen.

IgG voedselallergieën kunnen laaggradige ontstekingen veroorzaken en daarmee je conditie en gezondheid aantasten. Het probleem is dat het moeilijk is om te achterhalen welk voedsel bij jou de klachten veroorzaakt. Dit komt omdat de klachten chronisch worden.  De  symptomen treden  pas na uren, of zelfs dagen, na het eten van het voedsel, waar jij niet tegen kunt, op. Dit wordt ook wel een vertraagde voedselallergie genoemd.

Voeding is een belangrijk onderdeel van health en fitness. Voor je optimale dieet moet je goed afwegen hoeveel proteïnen en koolhydraten,

voedingsallergie_meten

vetten, aminozuren en vitamines je moet nemen. Ieder lichaam en ieder immuunsysteem reageert echter verschillend. In het geval van IgG voedselintolerantie reageert je immuunsysteem op – normaal gesproken –  onschuldig voedsel. Dit kan laaggradige ontstekingen veroorzaken. Deze kunnen leiden tot chronische klachten en een grote impact op je gezondheid hebben.

Wat is de oorzaak?

Onverteerde eiwitten komen in je bloed. Je immuunsysteem ziet deze eiwitten als lichaamsvreemde stoffen en zet de aanval in met IgG antistoffen. Dit veroorzaakt ontstekingsreacties met een negatieve invloed op je gezondheid en prestatie. Laaggradige ontstekingen zijn totaal iets anders dan “gewone” ontstekingen. Gewone acute ontekingen zijn goed voor je lichaam want zij lossen een infectie op. Acute, waarneembare, ontstekingen zijn  héél wat ánders dan laaggradige ontstekingen. Die zijn vaak niet zomaar op te lossen en we hebben het ook vaak niet in de gaten dát ze er zijn. Laaggradige ontstekingen, die vaak chronisch zijn,  zijn niet genezend maar juist ziekmakend. Ze kunnen de cellen en daardoor de weefsels beschadigen. Ons immuunsysteem, wat in actie komt bij een acute ontsteking, gaat ook nu aan de slag maar blijft aan het werk omdat de ontsteking chronisch is. Uiteindelijk raakt je immuunsysteem overwerkt en kan het resultaat zijn dat het lichaam zichzelf aanvalt.

Wat is het verschil tussen voedselintoleranties?

igg-food-allergy-type1-1024x726imupro allergie

 

Een IgG voedselallergie, ook wel voedselintolerantie genaamd,  moet niet verward worden met een standaard voedselallergie (type 1). Als je een type 1 allergie hebt, produceert je immuunsysteem IgE antistoffen. Deze antistoffen leiden tot een onmiddellijke allergische reactie. Deze allergieën zijn veel zeldzamer. Als je deze vorm van allergie hebt ben je er meestal al mee bekend, omdat deze vorm van allergie heel acuut en heel heftig is.

Waarom kom  je niet verder met  je sportprestaties?

Doordat je spieren al het zuurstof in je lichaam nodig hebben om optimale prestaties te leveren kan het zijn dat er te weinig zuurstof naar je organen gaat. Door de constante belasting en prestatie en maximale zuurstofgebruik van de spieren kunnen op den duur de cellen van het darmslijmvlies beschadigen en poreus worden. Dit proces wordt nog  versterkt door het gebruik van sommige medicijnen. De constante inname van jouw ‘triggerfoods’ kan dan chronische ontstekingen veroorzaken en hiermee het niveau van TNF-alfa laten stijgen.  TNF-alfa is een eiwit dat overactief is als je  een auto-immuunziekte hebt. Door een verhoogd TNF-alfaniveau valt het afweersysteem je  lichaamseigen cellen aan en wordt je immuunsysteem aangetast.

Hierdoor kan de insuline receptor worden geblokkeerd en kun je zelfs ongevoelig worden voor het hormoon insuline: insulineresistentie genaamd. Het gevolg daarvan is dat je vet opslaat en dus dik wordt. Ook is dit dé versneller in ons verouderingsproces en heeft het zeer negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Hierdoor kunnen koolhydraten niet volledig benut worden en niet vervoerd worden naar de spieren, wat ook de sport prestaties negatief beïnvloed.

De stoffen die ontstaan na een IgG reactie kunnen zich binden aan rode bloedlichaampjes en deze laten klonteren. Hierdoor is er minder ruimte over voor zuurstof in de rode bloedcellen, waardoor de spieren minder zuurstof krijgen en waardoor je prestaties achteruit gaan.

Hoe kom je er achter?impro-lady

ImuPro helpt je bij het zoeken naar de voedingsstoffen die goed voor je zijn en het bepalen van jouw ‘triggerfoods’. Om deze triggerfoods te identificeren, analyseert het lab jouw serum bloed en bepaalt de aanwezigheid van specifieke IgG anti lichamen in een groot aantal verschillende voedingsmiddelen

Met de ImuPro-test kom je er achter voor welke voeding je intolerant bent.

ImuPro kan geen IgE allergieën opsporen.

Wat is jouw persoonlijke oplossing?

Met het testen van ImuPro, kun je  ontdekken of een voedselintolerantie de oorzaak zou kunnen zijn van je klachten. Door middel van innovatieve en uitgebreide bloedanalyse identificeert de voedselintolerantie test de IgG-antistoffen snel en nauwkeurig. Je ontvangt een  gepersonaliseerd voedingsprofiel met voeding die je wel mag eten, die je tijdelijk moet vermijden en die je op de lange termijn moet vermijden. Door deze triggerfoods te ontwijken, kunnen ontstekingen worden verminderd of zelfs helemaal verdwijnen zodat je lichaam kan herstellen.

Door je dieet zorgvuldig te plannen en voedsel waarvoor je allergisch bent te vermijden werkt je immuunsysteem beter, wat leidt tot optimale prestaties.

Wat is het resultaat?

Vermijd de voedingstoffen waar jij allergisch voor bent en:

  • Krijg meer energie!
  • Zorg er voor dat je minder vocht vast houdt
  • Herstel sneller na trainen
  • Verbeter je lichaamscontouren

ImuPro  helpt om je conditie te verbeteren en je prestaties op te schroeven. Er is veel te verbeteren aan je gezondheid door simpelweg je persoonlijke ImuPro dieet te volgen.

Om er achter te komen welke stoffen jij moet vermijden doe je de ImuPro-test. De meting is zeer uitgebreid en arbeidsintensief, omdat per voedingsstof een voedseltest gedaan moet worden. Dit duurt wel 2 tot 3 weken, en  is best wel prijzig, maar je hoeft het ook maar een keer te meten en je hebt er  je hele leven plezier van.

Prijs: ImuPro Basic €206,90- inclusief bloedafname

Hierbij worden de 90 belangrijkste voedingsstoffen gemeten.

Wij bewaren voor deze test je bloed drie maanden.

Binnen die tijd kun je besluiten deze test aan te vullen met nog eens 180 voedingsstoffen tot de ImuPro Complete test voor €292,-

 

 

Over de schrijver
mart

Door

mart

op 27 December 2016

kan deze test bij door zorgverzekering vergoed worden ?

Ellen

Door

Ellen

op 20 July 2017

Waarschijnlijk wordt deze test niet door de zorgverzekering vergoed, graag reacties bij wie het wel is gelukt.

Caroline

Door

Caroline

op 15 August 2017

De test wordt niet vergoed. Heb t zelf vorig jaar laten testen. Is wel waardevol. Ben ook afgevallen.

Reactie plaatsen