Goede bloedwaarden bij een trage schildklier, maar niet happy?
10 januari 2019 
in Blogs
3 min. leestijd

Goede bloedwaarden bij een trage schildklier, maar niet happy?

Je hebt een trage schildklier. Dat heeft de dokter je verteld. Je slikt inmiddels schildkliermedicatie, waarmee je de tekorten aan schildklierhormoon weer aanvult. Eens in de zoveel weken laat je bloed prikken en volgens je arts zijn je waardes prima in orde. Toch voel jij je nog altijd niet goed. Je arts beweert dat je de rest van je leven pillen moet blijven slikken en ‘tja, met die restklachten zal je moeten leren leven’.

Is dit scenario herkenbaar voor jou?

Restklachten

Ondanks je goede bloedwaarden voel jij je niet goed. Je bent moe en hebt geen puf voor de leuke dingen in het leven. Je lichaamsgewicht neemt bij elk koekje toe en wat je ook doet, het lukt je niet die extra kilo’s weer te verliezen. Je hebt het altijd koud, zelfs in de zomer. Je voelt je regelmatig down en bent wat stiller. Je omgeving zegt dat je het gewoon wat rustiger aan moet doen of dat je juist wat meer moet gaan bewegen, maar jij weet dat het daar niet aan ligt. Je voelt je ’s ochtends vaak stram en je gewrichten en huid doen soms opeens pijn. Een lange reeks vage, rare klachten passeert de revue. En het ergste is: je bent er al bijna aan gewend geraakt.

En dan nu het goede nieuws

Ik heb goed nieuws voor je: het zit niet in je hoofd. Je bent niet gek, stelt je niet aan en bent niet alleen. Jij hebt waarschijnlijk last van de ziekte van Hashimoto

Nu is dit op zich natuurlijk nog niet iets om happy van te worden. Wat wél fijn is, is dat je na het kijken van dit gratis online webinar precies weet waaróm jij je nu niet happy voelt. En fijner nog: je weet straks dat je niet hoeft te leven met restklachten en dat je je met een aantal aanpassingen op het gebied van voeding en lifestyle weer goed kunt gaan voelen!


Waar je arts niet naar kijkt …

Het menselijk lichaam is een ingenieus samenspel van zo’n 100.000 miljard cellen, weefsels, organen, stofjes en gedachten. Om als een geoliede machine te kunnen werken, zijn bijna al deze onderdelen afhankelijk van voldoende schildklierhormoon. Om ons happy te voelen, moeten er daarom twee dingen goed geregeld zijn.

• We moeten over voldoende schildklierhormoon beschikken.

• De cellen in ons lichaam moeten het schildklierhormoon ook daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Klinkt logisch toch?

Helaas kijken artsen zelden naar het tweede punt. Ze checken de voorraad hormoon in het bloed, maar kijken niet of deze voorraad ook gebruikt kan worden.

In dit gratis Weetkracht Webinar praat ik je bij over je diagnose en laat ik het grotere plaatje zien, waardoor je gaat begrijpen dat er meer aspecten zitten aan een trage schildklier dan het aanvullen van een hormoontekort alleen.

Met de juiste bloedonderzoeken en aanpassingen op het gebied van lifestyle (voeding, bewegen, slapen, gedachten en stress) heb jij zelf invloed op de beschikbaarheid en bruikbaarheid van je schildklierhormoon.

Na het kijken/luisteren van dit Webinar beschik jij straks ook over voldoende kennis om de juiste bloedonderzoeken aan te vragen, zodat je kunt meten hoe het écht met jouw schildklierhormonen gesteld is.

You got this.

Vera Kamphorst

Happy Hashimoto


Vera Kamphorst is gastblogger voor bloedwaardentest.nl en oprichtster van Happy Hashimoto en de Happy Hashimoto Foundation Vera Kamphorst is orthomoleculair therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van ziekte van Hashimoto. Al haar specialistische kennis over de werking van de schildklier en succesvolle interventies op gebied van voeding, leefstijl en mindset deelt zij met lotgenoten via haar e-courses, de Happy Hashimoto Podcast, haar bestseller boek “Ik heb een trage schildklier. Wat nu?” en haar nieuwste boek “Met een trage schildklier de overgang door.”


Kijk voor meer informatie voor de bloedonderzoeken die Vera Kamphorst samenstelde op https://bloedwaardentest.nl/hashimoto/

Klik snel op deze link en kijk op een moment dat het jou uitkomt het gratis starters Weetkracht Webinar. (Of klik gelijk door naar het Gratis Gevorderden Webinar. Vera belooft je; het gaat je idee over je trage schildklier veranderen!)


Over de schrijver
Reactie plaatsen