Goede bloedwaarden bij een trage schildklier, maar niet happy?
10 januari 2019 
in Blogs
5 min. leestijd

Goede bloedwaarden bij een trage schildklier, maar niet happy?

Je hebt een trage schildklier. Dat heeft de dokter je verteld. Je slikt inmiddels schildkliermedicatie, waarmee je de tekorten aan schildklierhormoon weer aanvult. Eens in de zoveel weken laat je bloed prikken en volgens je arts zijn je waardes prima in orde. Toch voel jij je nog altijd niet goed. Je arts beweert dat je de rest van je leven pillen moet blijven slikken en ‘tja, met die restklachten zal je moeten leren leven’.
Is dit scenario herkenbaar voor jou?


Restklachten

Schildklier_hashimoto_BloedwaardentestOndanks je goede bloedwaarden voel jij je niet goed. Je bent moe en hebt geen puf voor de leuke dingen in het leven. Je lichaamsgewicht neemt bij elk koekje toe en wat je ook doet, het lukt je niet die extra kilo’s weer te verliezen. Je hebt het altijd koud, zelfs in de zomer. Je voelt je regelmatig down en bent wat stiller. Je omgeving zegt dat je het gewoon wat rustiger aan moet doen of dat je juist wat meer moet gaan bewegen, maar jij weet dat het daar niet aan ligt. Je voelt je ’s ochtends vaak stram en je gewrichten en huid doen soms opeens pijn. Een lange reeks vage, rare klachten passeert de revue. En het ergste is: je bent er al bijna aan gewend geraakt.

 

En dan nu het goede nieuws

Ik heb goed nieuws voor je: het zit niet in je hoofd. Je bent niet gek, stelt je niet aan en bent niet alleen. Jij hebt waarschijnlijk last van de ziekte van Hashimoto.

Nu is dit op zich natuurlijk nog niet iets om happy van te worden. Wat wél fijn is, is dat je na het lezen van dit e-book precies weet waaróm jij je nu niet happy voelt. En fijner nog: je weet straks dat je niet hoeft te leven met restklachten en dat je je met een aantal aanpassingen op het gebied van voeding en lifestyle weer goed kunt gaan voelen!

Waar je arts niet naar kijkt …

Het menselijk lichaam is een ingenieus samenspel van zo’n 100.000 miljard cellen, weefsels, organen, stofjes en gedachten. Om als een geoliede machine te kunnen werken, zijn bijna al deze onderdelen afhankelijk van voldoende schildklierhormoon. Om ons happy te voelen, moeten er daarom twee dingen goed geregeld zijn.

• We moeten over voldoende schildklierhormoon beschikken.
• De cellen in ons lichaam moeten het schildklierhormoon ook daadwerkelijk kunnen gebruiken.
Klinkt logisch toch?

Helaas kijken artsen zelden naar het tweede punt. Ze checken de voorraad hormoon in het bloed, maar kijken niet of deze voorraad ook gebruikt kan worden.

In dit gratis e-book laat ik het grotere plaatje zien, waardoor je gaat begrijpen dat er meer aspecten zitten aan een trage schildklier dan het aanvullen van een hormoontekort alleen.

Met de juiste bloedonderzoeken en wat aanpassingen op het gebied van lifestyle (voeding, bewegen, slapen, gedachten en stress) heb jij zelf invloed op de beschikbaarheid en bruikbaarheid van je schildklierhormoon.

Na het lezen van dit e-book beschik je straks over voldoende kennis om de juiste bloedonderzoeken aan te vragen, zodat je kunt meten hoe het écht met jouw schildklierhormonen gesteld is.

Heb je hulp nodig met het interpreteren van de resultaten ? Boek dan direct een telefonisch consult bij de bestelling van je bloedonderzoeken. Ik help je graag met het interpreteren van de uitslagen.

Liefs Vera.

Hashimoto_Nederland

Vera Kamphorst is gastblogger bij Bloedwaardentest en verzorgt consulten voor mensen met schildklierproblematiek.  Als je met naar aanleiding van je schildklier uitslag wilt spreken met een ervaringsdeskundige naast de behandeling van je huisarts, dan kun je bij haar terecht , nadat je een bloedonderzoek bij Bloedwaardentest.nl hebt gedaan.

Vera Kamphorst is oprichtster en eigenaresse van Happy Hashimoto. Zij heeft zelf ook de ziekte van Hashimoto, in 90 % van de gevallen de veroorzaker van een trage schildklier. Via jarenlang zoeken, onderzoeken en het volgen van relevante opleidingen, is ze een eigen praktijk gestart. Ze begeleidt je  graag terug naar een fitter en energieker leven

 

Kijk voor meer informatie voor de bloedonderzoeken die Vera Kamphorst samen stelde op https://bloedwaardentest.nl/hashimoto/

Klik snel op deze link en download het gratis e-book. Vera belooft je; het gaat je idee over je trage schildklier veranderen!

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Reactie plaatsen