Test je dokter niet op deze 6 Bloedwaarden? Wij wel!
09 maart 2017 
in Blogs
3 min. leestijd

Test je dokter niet op deze 6 Bloedwaarden? Waarom wij dat wel doen:

Deze markers geven je een completer beeld  van je gezondheid,  dan een standaard bloedonderzoek:

Deze bloedwaarden zijn niet altijd voor de hand liggend, maar zijn van onschatbare waarde als het gaat om het voorkomen van  gezondheidsproblemen. Als je dokter deze niet test, dan  kunt je deze parameters bij Bloedwaardentest laten bepalen. Wij leggen hier uit waarom je deze bloedwaarden zou moeten meten:

6 belangrijke biomarkers die wij testen
  1. Vitamine D

Ongeveer 70% van de gehele bevolking heeft een te laag vitamine D-gehalte en de meesten beseffen dit niet eens. Er is nog veel onbekend over vitamine D, maar onderzoek heeft uitgewezen dat een laag vitamine D-gehalte in verband staat met factoren zoals; je dagelijkse dosis zonlicht en jouw opname efficiëntie van vitamine D. Hierdoor hebben sommige groepen een hoog risico heeft vitamine D tekort, ofwel vitamine D-deficiëntie. De enige manier om er achter te komen of je ook een te kort hebt het meten van je vitamine D-gehalte door middel van bloedonderzoek.

vitamine_d_te_kort

  1. HbA1c

HbA1c wordt tegenwoordig gezien als een van de beste indicators voor beginnende diabetes. HbA1c geeft je gemiddelde suikerspiegel van de laatste paar maanden weer. Dit geeft een beter risicobeeld dan alleen glucose, want glucose is slechts een momentopname van de suikerspiegel.

  1. ApoB

Apolipoproteïne B is een stofje dat aan LDL-cholesterol verbonden is. Het heeft een soort ankerfunctie wanneer LDL zich hecht aan de wand van de aderen (dit is slecht). Recentelijk is ontdekt dat dit zelfs een betere indicator is voor hart- en vaatziekten dan LDL (of alle andere testen).

  1. hs-CRP

High-sensitivity C-reactive protein, ofwel hs-CRP, meet ontstekingen – de reactie van het lichaam op interne schade – in het lichaam. Er is een link tussen hoge ontstekingswaarden en vele chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, dementie en kanker. Door je ontstekingswaarde te verlagen, loop je minder risico op deze ziekten. Er zijn een aantal manieren om je ontstekingswaarde te meten, maar hs-CRP is momenteel de beste manier die bekend is.

  1. Magnesium

56% van de bevolking heeft een magnesium deficiëntie. Magnesium is een mineraal dat vele belangrijke rollen speelt, waaronder het voorkomen van hartklachten en diabetes, het reguleren van bloeddruk en het onderhouden van gezonde cholesterolwaarden. Het is ook essentieel voor gezonde cel functies. Veel artsen kennen het verschil niet tussen serum magnesium en RBC magnesium. Serum niveaus moeten strak geregeld worden door het lichaam, anders stopt het hart met kloppen. Daarom wordt de serum concentratie meestal door je lichaam gehandhaafd, ten koste kan het magnesiumniveau in de cellen. De meeste laboratoria meten gewoon serum niveau en wordt aan patiënten onterecht verteld dat hun magnesium normaal is.
Het is dus beter om Magnesium Intracellulair te meten.

Magnesium is een onderdeel van chlorofyl, het groene pigment dat in planten zit. Groene groenten zijn daarom rijk aan magnesium. De meeste mensen eten alleen voedsel dat rijk is aan energie, maar te weinig voedingsstoffen bevat.  Geconserveerd voedsel zoals; suiker, frisdrank en zelfs vlees veroorzaken problemen, want de grootste oorzaak van een magnesium tekort is te weinig groene groenten.

  1. Thyroid-stimulerend hormoon (TSH)

Schildklierfuncties kunnen je gezondheid maken of breken. Meer dan 10% van de Nederlanders krijgt vroeg of laat een schildklieraandoening. Hiervan heeft 60% het niet eens door. De schildklier zorgt ervoor dat het lichaam niet beschadigd door stress en ziektes. Daarnaast is het ook nog de grootste katalysator voor het omzetten van energie, spiergroei en een helder en scherp brein. Een slecht werkende schildklier verstoort de spiergroei en kan er voor zorgen dat je sporttraining geen effect meer heeft. Dit komt omdat het lichaam geen vet kan verbranden; omdat de schildklier te traag werkt.

Wil je deze 6 belangrijke bloedwaarden ook testen?

Bestel dan hier voor €129,-

https://www.bloedwaardentest.nl/6-belangrijke-biomarkers.html

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.