Nieuwste ontdekking: jouw DNA Dieet koolhydraat of vet arm?
17 augustus 2018 
in Blogs
6 min. leestijd

De nieuwste ontdekking: Is jouw Persoonlijk DNA Dieet koolhydraat of vet arm?

Met dit op wetenschap gebaseerde DNA dieet wordt 2,44 maal meer gewichtsverlies bereikt.  Dat wil zeggen; als je  met een normaal dieet 4 kilo per maand zou afvallen, dan val je met dit dieet bijna 10 kilo af per maand af!

Genen zijn de blauwdruk van ons lichaam, overgewicht zit in je genen. In ongeveer 80% van de gevallen wordt overgewicht veroorzaakt door genetische aanleg. Dat komt omdat iedereen andere genen heeft. Sommigen worden zwaarder door te veel vetten op te nemen, terwijl anderen twee keer zoveel vet kunnen eten zonder er dik van te worden.  Oneerlijk he?

Dit geldt ook voor koolhydraten: sommige mensen worden zwaarder van koolhydraten, terwijl anderen helemaal niet dikker worden van deze suikers.

Welke sport is voor jou geschikt om af te vallen? Dat hangt ook af van je genen. Sommige mensen vallen het snelst af door te sporten, terwijl voor anderen het doen van  oefeningen weinig effect heeft. Ook de invloed van calorie-inname is afhankelijk van je genen. Sommige mensen verliezen gemakkelijk gewicht door minder calorieën te eten, terwijl dit voor anderen heel moeilijk is te realiseren.

Al deze individuele verschillen zijn vastgelegd in je DNA. Dit verklaart waarom de een grote vooruitgang kan boeken met het verliezen van gewicht door een vetarm dieet, terwijl de ander veel  moet sporten om hetzelfde doel te bereiken.

Welk programma past bij jou?

Je kunt  erachter komen welk programma voor jou het juiste is, dankzij de nieuwe mogelijkheden van de menselijke genetica. Je genetische profiel laat zien welk voedsel je moet vermijden en wat je gerust kunt eten. De uitslag vertelt je wat voor jou de benodigde beweging is en wat jouw calorie inname zou moeten zijn.

Hierdoor kun je snel je gewenste gewicht bereiken en behouden.

Hoeveel atletische sport en duursport heb je nodig?

Met een dieet wordt niet alleen het vet verminderd, maar ook de spiermassa.  Als je bepaalde genen hebt wordt dit  proces alleen maar verergerd. Om dit tegen te gaan, zouden mensen verschillende programma’s voor atletische sport en spieropbouw moeten volgen, afhankelijk van hun genetische aanleg.

Op basis van deze informatie kan een optimaal dieetplan worden ontwikkeld, dat leidt tot gemiddeld 2,4 maal meer gewichtsverlies. Iedereen is anders, dus het is belangrijk om uit te zoeken waar de genetische zwakheden liggen en hoe je genetische sterke punten kunt gebruiken voor een ​​gezond, lang leven.

Eet wat je lekker vindt!

Je ontvangt een lijst met meer dan 900 voedingsmiddelen op basis van uw DNA-onderzoek, die laten zien wat u zonder problemen kunt eten en wat u beter kunt vermijden. Dus je kunt eten wat je wilt!

Obesitas en genetische aanleg

Wetenschappers hebben ontdekt dat ongeveer zestig tot tachtig procent van het overgewicht wordt veroorzaakt door genetische aanleg. Het is niet alleen onze levensstijl, maar het is je genetische aanleg die ervoor zorgt dat je meer kans loopt op overgewicht.

DNA-Expert Gewicht en Beweging

Het is natuurlijk niet zo dat je gewoon op de bank kunt blijven zitten en dat deze test er automatisch voor zorgt dat je afvalt.  Maar het is mogelijk  gewicht te verliezen op basis van je genetische profiel.

Het DNA Dieet zorgt er voor  dat je meer beweegt en minder eet. Natuurlijk zijn deze twee aspecten altijd goed om af te vallen, maar door het werk van de genetica kun je e.e.a. verfijnder inzetten en toepassen.

Overgewicht

Overgewicht kent twee oorzaken,

  1. de ene is te weinig beweging, je verbrandt niet genoeg energie
  2. de andere is te veel eten, je krijgt te veel energie binnen en je maakt deze energie niet op.

Deze basisprincipes zal niemand ontkennen. Toch zijn er aanzienlijke verschillen tussen de ene en de andere persoon. In wetenschappelijke studies kwam men tot ontdekking dat, als mensen het zelfde aten, de een hier dikker van werd dan de ander. En als mensen hetzelfde bewogen, de een hier meer van afviel dan de ander.

Dit komt door twee soorten genen, het PPARP-gen en het Fabp2-gen. Wetenschappers hebben ontdekt dat er verschillende versies van deze genen zijn.

Eén type gen zorgt ervoor dat, wanneer een vette maaltijd wordt gegeten dit vet opgeslagen wordt  terwijl iemand die over het andere gen beschikt dit vet uitscheid.

Bij deze geluksvogels zegt het zegt een gen “sorry, heb voldoende vet gehad,  ik neem het niet meer op”. De rest blijft dan in het darmkanaal en wordt uitgescheiden.

Wetenschappelijk onderbouwing

Op welke wetenschappelijke studies is deze informatie gebaseerd? In studies werden mensen met de genetische variant (genetische polymorfie) vergeleken met mensen die deze variant niet hebben.

Als je wilt nalezen dan vindt je hier de studies mocht je geïnteresseerd zijn. bron

In deze studie werd ontdekt dat mensen met de genetische variant een hoger lichaamsgewicht hebben dan mensen zonder genetische variant.

Dit  gen, het PPARP-gen is al eeuwen bekend in de wetenschap Er zijn 7500 verschillende genetische studies gedaan naar dit gen, niet allemaal met betrekking tot vetgevoeligheid, maar sommige bijvoorbeeld met betrekking tot diabetes. De wetenschap weet dus al veel over dit gen.

Diverse studies hebben dus aangetoond dat de een vet kan blijven eten zonder dat dit opgeslagen wordt in het lichaam en anderen vet dan niet verbrand  wordt opslaan als reserve.

Mensen die de beschermde DNA-variant missen komen aan. Het overtollig vet dat niet wordt gebruikt, wordt bewaard voor later en zo  ontstaat overgewicht.

Werkt een koolhydraat arm dieet voor jou?

Het opslaan van vet kan een  reden zijn van overgewicht, maar het kan ook komen door koolhydraten (suikers ). Wetenschappers ontdekten dat het ADRB2-gen verantwoordelijk is voor dit effect. Er is een versie die tot overgewicht leidt als je veel koolhydraten eet en er is een versie die dat niet doet. Als je deze bescherming hebt, ben je minder vatbaar om overgewicht te krijgen van koolhydraten.

Koolhydraatverbranders zijn mensen met de genen die koolhydraten verbranden en ze niet bewaren en dus niet dik van koolhydraten worden.

Het kan dus zijn dat jij een koolhydraatverbrander bent of een vetverbrander, dat je beide eigenschappen hebt of geen van beide. Je DNA test wijst dit uit.

Eiwitten

En hoe zit het met eiwitten? Proteïne is namelijk net zo belangrijk voor de stofwisseling.

Voor het  eiwitvariante is helaas nog  geen genetische variant gevonden. Voor zover we weten, krijgt elk lichaam hetzelfde gewichtstoename door eiwitten. We  houden de hoeveelheid eiwit in het DNA-dieet dus  voor alle mensen hetzelfde, omdat we tot nu toe niet weten of we het moeten veranderen, verhogen of verlagen.

Sport en beweging

Iedereen doet hetzelfde trainingsprogramma en uiteindelijk hebben sommige mensen een enorme hoeveelheid gewicht

verloren, voor hen was de training dus zeer effectief en bij  anderen werkte het minder goed, of  helemaal niet. Er is een groot verschil in hoe goed je lichaam reageert op lichaamsbeweging;

Je gaat naar de sportschool met een vriend. Jullie willen beide afvallen. Jullie doen elke keer dezelfde oefening, jullie eten hetzelfde en hij verliest toch drie keer meer gewicht dan jij.  Zo oneerlijk, maar zo werkt  de natuur helaas.We ontdekten dat er enkele genetische varianten  zijn.

  1. Je lichaam reageert heel goed op beweging en verliest snel gewicht door training
  2. Je hebt veel moeite met afvallen ondanks voldoende beweging.

Minder eten

Sommige mensen gaan veel minder eten en ze merken het meteen aan hun gewicht Bij anderen is het effect van minder calorie inname nauwelijks merkbaar. Het tellen van calorieën is een goede stap in de goede richting, zorg ervoor dat je meer verbrandt dan dat je binnen  krijgt.

Maar helaas:  dezelfde hoeveelheid calorie-reductie leidt tot verschillende hoeveelheden gewichtsverlies bij verschillende mensen. Het zijn weer je genen…=

Sommige  mensen hebben positieve genen; minder calorieën eten is bij hen heel effectief. Anderen hebben negatieve genen, minder eten heeft bij hen heel weinig effect op het lichaamsgewicht. Weer anderen zitten er  ergens tussenin.

Het is dus  belangrijk om te weten wat het beste werkt voor jou, om je sterke punten te gebruiken en zwakheden te vermijden

De vraag die iedereen heeft als hij af wil vallen wordt door dit  DNA-onderzoek beantwoord

moet ik veel bewegen en iets minder eten, moet ik veel minder eten en een beetje bewegen of iets daar tussenin?

Vanuit de genetica kunnen we je vertellen wat  het meest effectief is voor jou. Wij kunnen vanuit het onderzoek DNA-Expert Slank en beweging berekenen met behulp van algoritmen  hoeveel kcal per dag je mag  eten

Bijvoorbeeld 48% van de calorieën zou voor jou  moeten komen van koolhydraten, 20% van eiwitten en 32% van vet. Maar het kan best zijn dat jouw genen anders vertellen. Je krijgt met dit programma dan ook een maatwerk advies

p.s. Wij hebben nog plaats voor diëtisten, health coaches en personal trainers om dit product te gaan verkopen en ondersteunen. Geen inschrijfgeld of investering nodig, alleen bereid zijn om DNA-Expert te worden via onze DNA academie (GRATIS)

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Coeck Inge
Door

Coeck Inge

op 13 May 2019

Interesse in het dna dieetals personal coach

Paola Stralen van
Door

Paola Stralen van

op 14 Sep 2019

Hallo, ik heb zeker inresse om Dna specialist te worden. ik heb jullie ook al gemaild voor een samenwerking met bloedwaarde testen. Kunnen jullie hier meer over vertellen.

Reactie plaatsen