Corona sneltest Roche op locatie

Coronatest wie is besmettelijk?

Nu beschikbaar; de officiële Roche sneltest uitslag binnen 15 minuten

Start here

Een zorgprofessional, neemt testmateriaal af bij de patiënt. Het is niet nodig om gebruik te maken van laboratoriumsystemen. De resultaten zijn bekend in slechts 15 minuten.


De testresultaten zijn bedoeld om te helpen bij de eerste screening en vroege diagnose van SARS-CoV-2 infectie bij werkeners die klinische symptomen vertonen van SARS-CoV-2 of mogelijk met iemand in aanraking zijn geweest.

De SARS-CoV-2 Antigen Point of Care test detecteert ook virus bij asymptomatische gevallen. Je hoeft dus geen verschijnselen te hebben om de test te laten afnemen. 

De test heeft een gevoeligheid van 96,52% en een specificiteit van 99,68% (gebaseerd op 426 steekproeven van twee onafhankelijke studiecentra in India en Brazilië). 

De test kan doorgaans binnen 15 minuten duidelijk maken of iemand drager is van het SARS-COV-2 virus. Het is ook een waardevolle eerste screening voor personen die zijn blootgesteld aan met het virus geïnfecteerde personen en die uit een hoog risico-omgeving komen, zoals de code oranje of rood gebieden. 


De voordelen van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test  zijn:

  • Snel resultaat krijgen (resultaat is beschikbaar in 15 minuten)

  • Geschikt voor gebruik bij zowel symptomatische als asymptomatische individuen

  • Eenvoudig in gebruik voor een verpleegkundige

  • Geen laboratoriuminstrument nodig.

  • Gedecentraliseerd testen of toegang tot testen mogelijk in gebieden waar laboratoriumtesten niet beschikbaar zijn


Roche is met haar internationale organisatie in nauw contact om uiteindelijk zoveel mogelijk testen in Nederland te krijgen in de aantallen die wij hier nodig hebben. Tevens zijn zij met de overheid in overleg over hun wensen in aanschaf van testen. Afhankelijk van de uiteindelijke allocatie aan Nederland, zullen de testen worden verdeeld. Dit zal in nauw overleg met het LCDK en het OMT gebeuren zodat de testen snel op de juiste plek ingezet kunnen worden.


Naast de Rapid Antigen test lanceerde Roche in juli 2020 de SARS-CoV-2 Rapid Antibody Test,  die zorgprofessionals kan helpen patiënten te identificeren die antistoffen hebben ontwikkeld tegen SARS-CoV-2, duidend op een eerdere infectie.  


96,52%
Betrouwbaarheid
99,86%
specifiek voor Covid-19

de volgende dag

bij u op locatie
persoonlijke uitleg
en melding GGD

Vraag nu een offerte aan voor het direct testen van medewerkers op uw locatie

Uitslag na 15 minuten door een zorgprofessional
Vraag nu vrijblijvend een offerte aan