Waarom bloedtesten voor sporters en welke heb ik nodig?
17 november 2021 
in Blogs
1 min. leestijd

Bloedtesten voor sporters

Wij bieden verschillende bloedtesten aan die jou bij je sport kunnen adviseren.

De bloedafname is gemakkelijk en door meer dan 800 plaatsen in Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Met de bloedafnameset kun je terecht voor bloedafname bij één van de prikpunten bij jou in de buurt. Jouw bloed wordt vervolgens naar Valkenburg gestuurd en daar wordt het iedere dag door de koerier van het lab in Duitsland opgehaald. Afhankelijk van het door jou gekozen bloedonderzoek voor sporters ontvang je al het benodigde materiaal, inclusief instructies thuisgestuurd.

Waarom bloedtesten voor sporters

Regelmatig je bloed laten checken is een must voor iedere serieuze sporter. Als (top)sporter wil jij op je best kunnen presteren. Om jouw sportprestaties te verbeteren kun je testen doen die jou inzicht geven over je fysieke gesteldheid. Met behulp van deze informatie kun je jouw trainingsschema en voeding aanpassen zodat deze optimaal bij jouw lichaam passen om zo tot jouw ultieme sportprestatie te komen.

Haal het maximale uit je leven en je training met een van onze bloedtests voor sporters.


Welke bloedtest heb ik nodig?

Welke bloedtest je nodig hebt is afhankelijk van je doel. Wanneer je onder begeleiding van een Integraal Personal Trainer (IPT) bent kan deze met behulp van je bloedwaarden een programma ontwikkelen dat past bij jouw individuele stofwisseling eigenschappen.

Ook voor de begeleiding van wielrenners, krachtsporters, bodybuilders en MMA Fighters hebben wij verschillende testen samengesteld. Wanneer je een krachtsport beoefent, is het belangrijk om in de gaten te houden hoe het met je hormonen is. Hormonen zijn van invloed op je gezondheid en prestaties. Zo bieden we ook tests speciaal gericht op bodybuilders. Er wordt gecheckt op bloedarmoede, leverfunctie, nierfunctie, vetprofiel, schildklier, spierbeschadiging en hormonen. Ten slotte geeft onze overtraining test inzicht over de intensiteit van je training.

Zo bieden wij diverse tests aan die gericht zijn op voeding en gewicht, performance en ontwikkeling. Je vindt alle informatie op de bloedtesten voor sporters pagina. Hier staat exact wat wordt getest en waarom.


Verbeter je training met de resultaten

Door al je bloedwaarden in je Insidetracker dashboard in je voeren krijg je persoonlijke informatie voor het aanpassen van je voeding, levensstijl en suggesties voor supplementen om je gezondheid te optimaliseren, volgens wetenschappelijk bewezen formules. Deze tool zorgt in samenwerking met je begeleiders voor een optimaal trainingsresultaat.

InsideTracker biedt een totaaloplossing voor vitaliteit, voeding en performance. Je bloed wordt onderzocht op 41 biomarkers en je kunt een jaar lang jouw bloedwaarden inzien en aanvullen in InsideTracker.

Verbeter je gezondheid en je sportprestaties door te meten wat er in je lijf speelt.

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Reactie plaatsen