6 redenen waarom ook gezonde mensen hun bloed laten checken
16 februari 2017 
in Blogs
3 min. leestijd

6 redenen waarom ook gezonde mensen hun bloed laten checken

  1. Wacht niet op de symptomen om er achter te komen dat je een ziekte hebt

Wat wil je het liefste: Een chronische ziekte stoppen, voordat deze begint of het bestrijden van pijn en ongemak?Als je geregeld je bloed laat checken krijg je inzicht in de gevolgen die je voeding, beweging, supplementen en lifestyle hebben voor je gezondheid. Hiermee kun je de nodige stappen zetten om je gezondheid te verbeteren.

  1. Krijg een duidelijk inzicht in je gezondheid

Je kunt je gezondheid niet alleen beoordelen door hoe je je voelt of eruitziet.

Mensen eten steeds meer bewerkte voedingsmiddelen en de obesitas epidemie breidt zich uit. Maar het gewicht zegt niet alles. We kennen allemaal wel de uitspraak TOFI ‘’thin outside, fat inside’’, Dit wil zeggen dat niet alle interne schade ook van buiten zichtbaar is.

De helft van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht.

percentage-met-overgewicht-mv
Overgewicht komt bij volwassen mannen en vrouwen steeds vaker voor naarmate zij ouder worden. Bij mannen neemt het overgewicht vanaf 75 jaar weer af.

overgeicht-per-leeftijd

Deze problemen kunnen gevonden worden in parameters zoals triglyceriden, HDL en LDL- cholesterol, glucose, Hba1c, etc.

  1. Volledigheid is de sleutel, zoek naar de oorzaken

Als je niet kunt slapen, door lawaai in je huis, probeer je waarschijnlijk de bron van het geluid te achterhalen, door te zoeken op de meest logische plekken, om vervolgens het geluid te dimmen.

Wanneer je maar blijft aankomen, moet je overwegen om op dezelfde manier de meest voorkomende oorzaken achterhalen. Een veel voorkomende reactie op gewichtstoename is ‘’minder te eten, meer bewegen’’. Maar in kun je niet zeker zeggen waardoor je aankomt, zonder dat je dit daadwerkelijk onderzocht hebt. Een hoog cortisol gehalte kan ook een oorzaak zijn van overgewicht. Een hoog cortisol wordt weer veroorzaakt door chronische stress. Een bepaalde hoeveelheid cortisol is goed voor je, maar wanneer je lichaam dit teveel en te vaak aanmaakt, kan het leiden tot een serieus probleem; met overgewicht als gevolg. Met deze kennis kun je overwegen beter met je stress om te leren gaan door de tijd te nemen om te mediteren en zo je gewicht en gezondheid te verbeteren.

Met een compleet beeld van je gezondheid kun je het zoekwerk overslaan en meteen de spijker op zijn kop slaan.

  1. Behoud de nodige balans

Regelmatig bloedonderzoek geeft je de mogelijkheid om je vitamine en mineralen spiegels te optimaliseren. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij een gezond, goed functionerend lichaam. Het gaat namelijk niet alleen om de weegschaal en je confectiemaat. Tekorten van belangrijke mineralen zoals magnesium kunnen leiden tot lichaamsgeur, constipatie, spierkrampen, slapeloosheid, hoofdpijn en vermoeidheid.

weg-met-stress-meditatie

  1. Omdat je niet de gemiddelde Nederlander bent

Ieders biochemie is anders – er is niet één specifieke voedingsrichtlijn die voor ieder persoon werkt.

Er zijn vele factoren die een rol spelen bij het bepalen van een persoonlijk dieet en  lifestyle– van insulinegevoeligheid tot schildklierfunctie tot metabolisme, iedereen heeft individuele begeleiding nodig voor het verbeteren en optimaliseren van zijn gezondheid. Gezondheidsmanagement is niet: ‘’one size fits all’’.

  1. Het begrijpen van je gezondheid in de tijd

Zelfs met een gezonde lifestyle verandert je lichaam op den duur. Het monitoren van de voortgang helpt je om op de hoogte te blijven van risicofactoren met ernstige gevolgen, zoals hart-en vaatziekten, beroertes, diabetes of zelfs kanker. Er zijn bepaalde parameters, zoals triglyceriden en testosteron bij mannen boven de 40, die gewoon ieder jaar getest zouden moeten worden, maar probeer niet jezelf te diagnosticeren. Probeer uw uitslagen altijd met een medische professional door te spreken om alle data te begrijpen.

Kies de Medische Check-Up die bij u past: bezoek onze webwinkel voor meer informatie

https://www.bloedwaardentest.nl/bloedonderzoek/check-up/

Over de schrijver
Ellen is de oprichter van Bloedwaardentest. Zij deed haar ervaring met gezondheidsonderzoeken voor bedrijven, scholen en overheidsinstellingen op bij HumanCapitalCare arbo- en gezondheidsdienst. In 2009 werd zij directeur van Diagnostiek Nederland, een samenwerkingsverband tussen alle grote huisartsenlaboratoria van Nederland. Bij het laboratorium U- Diagnostics in Utrecht was zij verantwoordelijk voor het bloedonderzoek bij huisartsen. Totdat zij in 2013 Bloedwaardentest oprichtte voor particulieren.
Reactie plaatsen